Pandemija virusa korona "usporava" u Evropi

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je pandemija koronavirusa "usporila" u prošloj sedmici, iako je stopa smrtnosti nastavila rasti, javlja Anadolija.

Svijet 25.11.2020 | 12:34
Pandemija virusa korona "usporava" u Evropi

SZO, u svom najnovijem epidemiološkom izvještaju, danas je saopštila da iako postoji "trend smanjenja" broja slučajeva u Evropi, ovaj region i dalje ima najveći broj novih slučajeva i smrtnih slučajeva na globalnom nivou. Iz SZO navode da je Afrika zabilježila najveći porast novih slučajeva i smrtnih slučajeva, gdje prednjače Južna Afrika, Alžir i Kenija.

Prema podacima SZO u prošloj sedmici broj novih slučajeva koronavirusa prijavljenih u Evropi smanjio se za oko šest posto nakon ranijeg sedmičnog pada od deset odsto, što pokazuje da "zaključavanja"; širom kontinenta usporavaju prenos virusa. Ipak, u ovom regionu zabilježeno je oko polovine smrtnih slučajeva zabilježenih u svijetu.

U Velikoj Britaniji broj slučajeva smanjio se za oko 13 posto i to je prvi sedmični pad od kraja avgusta. Svakog dana, sredinom novembra bilo je hospitalizovano oko 1.600 osoba, što je daleko manje nego 3.000 pacijenata dnevno hospitalizovanih početkom aprila.

U Aziji, prema podacima SZO najveći broj dnevnih slučajeva od početka pandemije prijavio je Japan, sa više od 2.000 novooboljelih dnevno pet dana uzastopno, što je za 41 posto više u odnosu na prethodnu sedmicu. U Mjanmaru je zabilježen porast broja novoobljelih za 74 posto veći u odnosu na prethodnu sedmicu, sa više od 11.000 novih slučajeva i povećanjem broja smrtnih slučajeva za 36 posto, na 188.

(Anadolija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

hm

25.11.2020 14:48

pa kad bi vas saveznik nato manje zaprasivao bakerijama i teskim metalim iz chemtrailsa nestalo bi plandemije.

ODGOVORITE
Name

Bravo

25.11.2020 17:58

Svaka čast za komentar!