Наредба: Због короне Брчко зауставља живот!

На подручју Брчко дистрикта се од недјеље, 22. новембра, у 22.00 часа уводи полицијски час, а на снагу ступа и наредба Кризног штаба о обустави рада школа, кладионица, угоститељаских објеката и јавног превоза, рекао је шеф Одјељења за здравство у Влади дистрикта Акиф Пезеровић.

Босна и Херцеговина 20.11.2020 | 17:12
Наредба: Због короне Брчко зауставља живот!

Пезеровић је на конференцији за медије рекао да ће полицијски час трајати до 5.00 часова ујутро, те да се наредба о обустави рада односи и на теретане и фитнес-центре.

Он је истакао да ће бити затворене и подручне амбуланте, те да се уводи посебан режим рада у Јавној здрваственој установи "Здравствени центар Брчко".

"Забрањују су сви облици јавног окупљања, укључујући и већа окупљања у приватним објектима. Рад у јавним установама ће бити организован тако да се избјегне присуство већег броја лица на радом мјесту. Ограничава се присуство на сахарана и џеназама до 30 лица", појаснио је Пезеровић.

Он је додао да је вјерским представницима преопоручено да вјерске обреде одржавају као што је то било у марту и априлу.

"Директор Дирекције за финансије се задужује да направи план обештећења лица која по овој наредби неће моћи да раде", навео је Пезеровић.

Одговарајући на питање новинара да ли је тачна информација да нема довољно тестова, он је рекао да то није тачно, те да тестова има и да се набављају сукцесивно.

Директор Болнице у Брчком Душан Стокић рекао је да је епидемиолошка ситуација у дистрикту забрињавајућа, те да су болнички капацитети попуњени.

"Ангажовали смо све што смо имали од људских ресурса, али систем је на ивици пуцања. Више од половине болничких капацитета смо претворили у ковид одјељење", поручио је Стокић и позвао грађане да се придржавају прописаних мјера заштите.

Стокић очекује да се уз придржавање свих мјера и наредби Кризног штаба епидемиолошка ситуација у дистрикту побољша у наредних 20 до 30 дана.

(Срна)

Фото: Н1

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Ха ха

20.11.2020 16:22

Нама је живот заустављен вец одавно како су ови политичари на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дајте

20.11.2020 16:48

Народу по 1000км па закљуцавајте унистиваци!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сс

20.11.2020 17:01

Ово је нарушавање основних људских права и слобода, а изговор ова два мамлаза је да грађани не поштују мјере, ОК не поштују слажем се!!! Али шта је са инспекцијама, зашто оне не раде свој посао!!!! Не можете кажњавати угоститеља итд.... због ситуације, нису вам угоститељи криви, ВИ НЕСПОСОБНИ И ПОДМИТЉИВИ ДРЖАВНИ СЛУЖБЕНИЦИ сте криви!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

21.11.2020 03:07

У праву су да се све затвори на неки период. Превише је обољелих. Тренутно сам у болници, а била сам таква да се то мени не може десити. И десило се да сам се борила за живот.Ово није нимало наивно. Ни највећем непријатељу ово не бих да доживи.Чувајре се, стављајте маске и мање се крећите.

Name

Др

20.11.2020 17:02

ПА ОНИ ТОЛИКО ВОЛЕ НАРОД И БРИНУ ДА ЦЕ ПОСИЈЕДИТИ ОД БРИГЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пиноче

20.11.2020 17:20

Постоји ли неки други термин или израз а не "Полициски Сат", нити је рат нити ратно стање а колико знам није ни извршен Државни Удар. Овако као да имамо Војну Хунту на власи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Станисављевиц

20.11.2020 17:57

Да слуцајно зивим у Брцком не бих постовао ниста од тога,ако то буде и у остатку Бих такодје нецу постовати јер се мјере нелегитимних кризних стабова косе са уставом и тим мјерама се крсе основна људска права и бас ме брига за тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

21.11.2020 06:56

На примјер: Уводи се ЗАБРАНА ИЗЛАСКА ОД 22-05 сати! То би могла бити замјена за израз "ПОЛИЦИЈСКИ САТ" у мирнодопско вријеме!

Name

075

21.11.2020 08:16

@Станисављевиц Тузла, прошли викенд пред "изборе"! "Полиција", лопови у униформама, на свакој раскрсници, пред свим битним "институцијама" а НИЈЕДАН и НИЈЕДНА, било је и "полицајки" НЕМА МАСКУ а да је ја немам радо би ме ОДМАХ казнили, а то да им је посао да дежурају на пјешачким пријелазима не би ли коме написали казну од 40 или 50 БАМ то је друга прича јер их истјерају као керове да пуне, празни, буџет!

Name

Брчко

21.11.2020 00:28

Стокић има мјесечна примања 12000 КМ. Здравство у Брчком се распало и прије ЦОВИДа. Још нису набавили ни вакцине против сезонског грипа. Дистрикт је легло криминала и корупције.

ОДГОВОРИТЕ