Нема сједница НСРС: Посланици чекају крај избора?

Народна скупштина Републике Српске не засиједа скоро два мјесеца.

Република Српска 12.11.2020 | 10:00
Нема сједница НСРС: Посланици чекају крај избора?

Док неки посланици криве Владу РС што касни с материјалима, други сматрају да је боље сачекати крај избора како посланици који су кандидати не би злоупотребљавали засједања.

Предсједник Народне скупштине, Недељко Чубриловић, очекује да до 20. децембра у парламенту буду усвојени буџет и економска политика за наредну годину, као и да у том интервалу буде одржано неколико сједница. 

Ако Скупштина има посла, откуд онда пауза од скоро два мјесеца?

Народни посланици с којима смо разговарали имају различита мишљења, али у једном су сагласни – засиједати у току кампање није добра идеја.

– Пракса је да нема сједница за време изборне кампања, али има ту и друга страна. Често се нерад приписује Народној скупштини, али у већини случајева није до нас. Проблем је у Влади Републике Српске, која материјеле не доставља равномјерно и правовремено – каже за Српскаинфо народни посланик СДС, Давор Шешић.

Објашњава да посланици често имају паузу од два мјесеца, да би одједном заказали сједницу која има и до 50 тачака на дневном реду. На питање да ли је епидемија успорила рад и Владе РС и Народне скупштине одговара да ово није први пут.

– И претходних година смо знали имали необјашњиве паузе од два мјесеца, јер није било материјала. Избори су сигурно допринијели томе да овај мјесец неће бити засједања, али чињеница је да смо и прије имали дуже паузе, невезано за корону или кампању – каже Шешић.

(Српскаинфо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Борац

12.11.2020 09:26

Добра плата иде до папак цубриловиц лези.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

12.11.2020 10:33

Ма боље да се и не састају, барем ћемо нешто уштедети. То је свакако скуп болесника, торокуша и љигаваца....

ОДГОВОРИТЕ