Nema sjednica NSRS: Poslanici čekaju kraj izbora?

Narodna skupština Republike Srpske ne zasijeda skoro dva mjeseca.

Republika Srpska 12.11.2020 | 10:00
Nema sjednica NSRS: Poslanici čekaju kraj izbora?

Dok neki poslanici krive Vladu RS što kasni s materijalima, drugi smatraju da je bolje sačekati kraj izbora kako poslanici koji su kandidati ne bi zloupotrebljavali zasjedanja.

Predsjednik Narodne skupštine, Nedeljko Čubrilović, očekuje da do 20. decembra u parlamentu budu usvojeni budžet i ekonomska politika za narednu godinu, kao i da u tom intervalu bude održano nekoliko sjednica. 

Ako Skupština ima posla, otkud onda pauza od skoro dva mjeseca?

Narodni poslanici s kojima smo razgovarali imaju različita mišljenja, ali u jednom su saglasni – zasijedati u toku kampanje nije dobra ideja.

– Praksa je da nema sjednica za vreme izborne kampanja, ali ima tu i druga strana. Često se nerad pripisuje Narodnoj skupštini, ali u većini slučajeva nije do nas. Problem je u Vladi Republike Srpske, koja materijele ne dostavlja ravnomjerno i pravovremeno – kaže za Srpskainfo narodni poslanik SDS, Davor Šešić.

Objašnjava da poslanici često imaju pauzu od dva mjeseca, da bi odjednom zakazali sjednicu koja ima i do 50 tačaka na dnevnom redu. Na pitanje da li je epidemija usporila rad i Vlade RS i Narodne skupštine odgovara da ovo nije prvi put.

– I prethodnih godina smo znali imali neobjašnjive pauze od dva mjeseca, jer nije bilo materijala. Izbori su sigurno doprinijeli tome da ovaj mjesec neće biti zasjedanja, ali činjenica je da smo i prije imali duže pauze, nevezano za koronu ili kampanju – kaže Šešić.

(Srpskainfo)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Borac

12.11.2020 09:26

Dobra plata ide do papak cubrilovic lezi.

ODGOVORITE
Name

Veteran

12.11.2020 10:33

Ma bolje da se i ne sastaju, barem ćemo nešto uštedeti. To je svakako skup bolesnika, torokuša i ljigavaca....

ODGOVORITE