Нови датум за формирање нове владе Црне Горе

- Сједница парламента на којој ће се расправљати о избору нове Владе Црне Горе одложена је за 2. децембар, саопштио је данас предсједник Скупштине Алекса Бечић.

Регион 11.11.2020 | 20:18
Нови датум за формирање нове владе Црне Горе

Бечић је на Твитеру навео да је, након данашњих консултација и договора са шефовима свих посланичких клубова, договорено да се сједница поводом доношења Одлуке о допуни Пословника са циљем омогућавања функционисања Скупштине у условима епидемије Ковида 19, одржи 23. новембра, а сједница поводом избора нове Владе 2. децембра.

Он је додао да је желећи да избјегне, како је навео, злоупотребе, подјеле, неслагања, скретање пажње са горућих тема и избора нове Владе, спреман да на сваком кораку даје допринос "помирењу, кохезији и погледу у будућност, уз уважавање захтјева и ставова опозиције“.

Претходно је данас посланички клуб најутицајније опозиционе ДПС Мила Ðукановића најавио је да ће тражити други датум за одржавање сједнице на којој ће бити изабрана нова црногорска влада.

Помјерање датума сједнице претходно је затражила Социјалдемократска странка Ивана Брајовића са истим образложењем, пренијели су подгорички медији.

(Тањуг) 

Коментари / 0

Оставите коментар