Novi datum za formiranje nove vlade Crne Gore

- Sjednica parlamenta na kojoj će se raspravljati o izboru nove Vlade Crne Gore odložena je za 2. decembar, saopštio je danas predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

Region 11.11.2020 | 20:18
Novi datum za formiranje nove vlade Crne Gore

Bečić je na Tviteru naveo da je, nakon današnjih konsultacija i dogovora sa šefovima svih poslaničkih klubova, dogovoreno da se sjednica povodom donošenja Odluke o dopuni Poslovnika sa ciljem omogućavanja funkcionisanja Skupštine u uslovima epidemije Kovida 19, održi 23. novembra, a sjednica povodom izbora nove Vlade 2. decembra.

On je dodao da je želeći da izbjegne, kako je naveo, zloupotrebe, podjele, neslaganja, skretanje pažnje sa gorućih tema i izbora nove Vlade, spreman da na svakom koraku daje doprinos "pomirenju, koheziji i pogledu u budućnost, uz uvažavanje zahtjeva i stavova opozicije“.

Prethodno je danas poslanički klub najuticajnije opozicione DPS Mila Ðukanovića najavio je da će tražiti drugi datum za održavanje sjednice na kojoj će biti izabrana nova crnogorska vlada.

Pomjeranje datuma sjednice prethodno je zatražila Socijaldemokratska stranka Ivana Brajovića sa istim obrazloženjem, prenijeli su podgorički mediji.

(Tanjug) 

Komentari / 0

Ostavite komentar