Трамп и "Нобел за мир" за споразум Београда и Приштине

Амеички председник Доналд Трамп направио је лапсус на предизборном скупу у Њу Хемпширу када је рекао да је добио Нобелову награду за мир због својих међународних дипломатских способности и учешћа у преговорима Београда и Приштине, али се брзо исправио и рекао да је мислио на номинацију за ту награду.

Свијет 26.10.2020 | 14:25
Трамп и "Нобел за мир" за споразум Београда и Приштине

Он је рекао да је добио још једну награду због "нечег другог", као и да је требало да је добије због свог рада у Сирији, преноси Индипендент.

"Србија и Косово, па смо потписали уговор, па су ми за то дали награду, дали су ми Нобелову награду за нешто друго, требало би да ми дају Нобелову награду за оно што сам урадио у Сирији", рекао је Трамп.

Међутим, након што је то рекао, брзо се исправио и рекао да се ради о номинацијама за Нобелову награду.

"Када кажем Нобелову награду, мислим на номинацију", рекао је Трамп.

Овогодишњи обитник Нобелове награде за мир је Светски програм за храну Уједињених нација због свог доприноса борби против глади.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Антифашиста

26.10.2020 13:40

Само да “оде већ једном “са Америчке и свјетске сцене ! Ако се буде “требао” памтити по било чему онда ће се памтити по “дневно изговореним”глупостима и још неморалним понашањем (глумеци “поглавицу”) иако је међу цивилизованим људима!То је лик Доналда Трампа! Успут потврдио зашто је потписан Васингтонски споразум између Србије и Косова(очекивао Нобелову награду) која му се “Изјалови”САСВИМ НОРМАЛНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нобел

26.10.2020 14:36

Ееее, награда би била адут за изборе. Али сипак.

Name

мост

26.10.2020 17:54

цова се трипут зенио

ОДГОВОРИТЕ