Tramp i "Nobel za mir" za sporazum Beograda i Prištine

Ameički predsednik Donald Tramp napravio je lapsus na predizbornom skupu u Nju Hempširu kada je rekao da je dobio Nobelovu nagradu za mir zbog svojih međunarodnih diplomatskih sposobnosti i učešća u pregovorima Beograda i Prištine, ali se brzo ispravio i rekao da je mislio na nominaciju za tu nagradu.

Svijet 26.10.2020 | 14:25
Tramp i "Nobel za mir" za sporazum Beograda i Prištine

On je rekao da je dobio još jednu nagradu zbog "nečeg drugog", kao i da je trebalo da je dobije zbog svog rada u Siriji, prenosi Indipendent.

"Srbija i Kosovo, pa smo potpisali ugovor, pa su mi za to dali nagradu, dali su mi Nobelovu nagradu za nešto drugo, trebalo bi da mi daju Nobelovu nagradu za ono što sam uradio u Siriji", rekao je Tramp.

Međutim, nakon što je to rekao, brzo se ispravio i rekao da se radi o nominacijama za Nobelovu nagradu.

"Kada kažem Nobelovu nagradu, mislim na nominaciju", rekao je Tramp.

Ovogodišnji obitnik Nobelove nagrade za mir je Svetski program za hranu Ujedinjenih nacija zbog svog doprinosa borbi protiv gladi.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Antifašista

26.10.2020 13:40

Samo da “ode već jednom “sa Američke i svjetske scene ! Ako se bude “trebao” pamtiti po bilo čemu onda će se pamtiti po “dnevno izgovorenim”glupostima i još nemoralnim ponašanjem (glumeci “poglavicu”) iako je među civilizovanim ljudima!To je lik Donalda Trampa! Usput potvrdio zašto je potpisan Vasingtonski sporazum između Srbije i Kosova(očekivao Nobelovu nagradu) koja mu se “Izjalovi”SASVIM NORMALNO!

ODGOVORITE
Name

Nobel

26.10.2020 14:36

Eeee, nagrada bi bila adut za izbore. Ali sipak.

Name

most

26.10.2020 17:54

cova se triput zenio

ODGOVORITE