Коначна одлука о позицијама у новој Влади Србије

Након седнице Председништва СНС председник Србије Александар Вучић саопштиће имена министара у новој Влади Србије.

Србија 25.10.2020 | 10:13
Коначна одлука о позицијама у новој Влади Србије

"Имамо само две, три, можда и четири недоумице. Биће ванстраначких и личности из других странака. То ће бити добра влада - рекао је Вучић новинарима у уторак.

Србија ће добити три нова министарства - Министартство за људска и мањинска права и друштвени дијалог, Министарство за бригу о породици и демографију као и Министарство за бригу о селу. Влада ће тако имати укупно 21 министарство.

Медији су раније писали ко су могућа и нова и стара имена у Влади, са посебним нагласком на број жена којих ће, према наводима, бити 11.

Др Дарија Кисић Тепавчевић је потврдила за Тв Прва да је разговарала са премијерком Брнабић и председником Србије, али да ће се све сазнати након обраћања председника Вучић. Она је рекла да је спремна да да максимум за своју земљу.

Како се наводи, Зорана Михајловић ће или остати у сектору грађевине или преузети ресор енергетике, Јадранка Јоксимовић би могла да настави да води ресор за евроинтеграције, Анђелка Атанасковић, би могла да дође на чело Министарства привреде, док се о Маји Гојковић причало као новој министарки правде.

Медији наводе да би Маја Поповић могла да буде ново име у Влади, на месту министарке правде. Она на ову функцију долази из Безбедносно-информативне агенције.

Међу министаркама ћемо можда видети и Гордану Чомић, бившу посланица ДС, која ће највероватније бити задужена за ново министарство - за људска и мањинска права и друштвени дијалог.

Како могући министар новог Министарства за бригу о селу наводи се Милан Кркобабић.

Помиње се да би министри Небојша Стефановић и Александар Вулин могли да замене ресоре, па ће Вулин у МУП, а Стефановић у одбрану, док се превдиђа да ће Златибор Лончар остати министар здравља. Медији су навдели да би Никола Селаковић могао да наследи Ивицу Дачића на месту шефа дипломатије.

(Б92)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Смислов

25.10.2020 09:40

Реалитy популистичко вођење државе се наставља. Данас опет обраћање владаоца. 50% жена у Влади морају бити жене. Ако су квалитетне, нека буде све и једна, а ако нису онда не треба ни једна. Све у свему оне се ништа неће ни питати. Знамо ко ће. Онај што зна све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

25.10.2020 09:47

Како видимо легендарни Мицко Љубициц це имати материјала да направи три емисије одједном.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сутра је нови дан

25.10.2020 09:54

Теско да це данас бити конацне одлуке. Ипак је недеља. А сутра, јел понедељак. Док има разлога и простора за одуговлацње, и несигурности у своје одлуке, ствари це се одгадјати до у бескрај. Све док јавност не сконта да се не могу спровести неки кљуцне измена закона у циљу ефикасније борбе против епидемије јер нема Владе, а онда це се моци и наврат-нанос и преко кољена и у поноц ако треба, само да се санира стета по рејтинг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац Р СРПСКЕ

25.10.2020 10:17

КАКО ВУЦИЦ НИЈЕ ПОЗВАО ДОДИКА НА ТАКАВ ВАЗАН САСТАНАК.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МД

25.10.2020 10:22

На власти су опет они због којих је земља избачена из УН, највећа инфлација у историји, од некада слободарског народа и жртви, постали смо злочинци, пљачка народа од стране лоповских банака (Језда и Дафина), точење горива у флаше, рат са цијелим свијетом, свакодневни обрачуни мафије на улицама.Опет ти и такви владају. Златно доба. Србија брале.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

25.10.2020 10:24

Боже, коју ли ће битангу са лажном дипломом Први Патетичар Србије да изабере у владу? Лагер му је огроман!

ОДГОВОРИТЕ
Name

92

25.10.2020 11:01

Идиоти бавите се са РС маните се туђег дворишта они су за нас велесила а ми приватна деспотија

Name

Ре 92

25.10.2020 11:50

За кога су они сила и по чему. У тенису или по броју тенкова. Деспотија су већа од нас.

Name

Бок

25.10.2020 11:00

Неки дан је има обраћање јавности. да би рекао да ће састанак бити у недељу, када ће рећи да ће то саопштити Ана у сриједу. Нико не воли да је толико у центру пажње као он. Нико.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пуки 18

25.10.2020 12:28

Правдао је АВ доношење одлуке о ванредном стању у марту без скупштине тиме да се посланици не састају и не заразе. Обољелих је тада било око 70. Јуче сједница скупштине одржана, обољелих 760. Србија брале. За нашу децу.

ОДГОВОРИТЕ