Konačna odluka o pozicijama u novoj Vladi Srbije

Nakon sednice Predsedništva SNS predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštiće imena ministara u novoj Vladi Srbije.

Srbija 25.10.2020 | 10:13
Konačna odluka o pozicijama u novoj Vladi Srbije

"Imamo samo dve, tri, možda i četiri nedoumice. Biće vanstranačkih i ličnosti iz drugih stranaka. To će biti dobra vlada - rekao je Vučić novinarima u utorak.

Srbija će dobiti tri nova ministarstva - Ministartstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju kao i Ministarstvo za brigu o selu. Vlada će tako imati ukupno 21 ministarstvo.

Mediji su ranije pisali ko su moguća i nova i stara imena u Vladi, sa posebnim naglaskom na broj žena kojih će, prema navodima, biti 11.

Dr Darija Kisić Tepavčević je potvrdila za Tv Prva da je razgovarala sa premijerkom Brnabić i predsednikom Srbije, ali da će se sve saznati nakon obraćanja predsednika Vučić. Ona je rekla da je spremna da da maksimum za svoju zemlju.

Kako se navodi, Zorana Mihajlović će ili ostati u sektoru građevine ili preuzeti resor energetike, Jadranka Joksimović bi mogla da nastavi da vodi resor za evrointegracije, Anđelka Atanasković, bi mogla da dođe na čelo Ministarstva privrede, dok se o Maji Gojković pričalo kao novoj ministarki pravde.

Mediji navode da bi Maja Popović mogla da bude novo ime u Vladi, na mestu ministarke pravde. Ona na ovu funkciju dolazi iz Bezbednosno-informativne agencije.

Među ministarkama ćemo možda videti i Gordanu Čomić, bivšu poslanica DS, koja će najverovatnije biti zadužena za novo ministarstvo - za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Kako mogući ministar novog Ministarstva za brigu o selu navodi se Milan Krkobabić.

Pominje se da bi ministri Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin mogli da zamene resore, pa će Vulin u MUP, a Stefanović u odbranu, dok se prevdiđa da će Zlatibor Lončar ostati ministar zdravlja. Mediji su navdeli da bi Nikola Selaković mogao da nasledi Ivicu Dačića na mestu šefa diplomatije.

(B92)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Smislov

25.10.2020 09:40

Reality populističko vođenje države se nastavlja. Danas opet obraćanje vladaoca. 50% žena u Vladi moraju biti žene. Ako su kvalitetne, neka bude sve i jedna, a ako nisu onda ne treba ni jedna. Sve u svemu one se ništa neće ni pitati. Znamo ko će. Onaj što zna sve.

ODGOVORITE
Name

Ma

25.10.2020 09:47

Kako vidimo legendarni Micko Ljubicic ce imati materijala da napravi tri emisije odjednom.

ODGOVORITE
Name

sutra je novi dan

25.10.2020 09:54

Tesko da ce danas biti konacne odluke. Ipak je nedelja. A sutra, jel ponedeljak. Dok ima razloga i prostora za odugovlacnje, i nesigurnosti u svoje odluke, stvari ce se odgadjati do u beskraj. Sve dok javnost ne skonta da se ne mogu sprovesti neki kljucne izmena zakona u cilju efikasnije borbe protiv epidemije jer nema Vlade, a onda ce se moci i navrat-nanos i preko koljena i u ponoc ako treba, samo da se sanira steta po rejting.

ODGOVORITE
Name

Borac R SRPSKE

25.10.2020 10:17

KAKO VUCIC NIJE POZVAO DODIKA NA TAKAV VAZAN SASTANAK.

ODGOVORITE
Name

MD

25.10.2020 10:22

Na vlasti su opet oni zbog kojih je zemlja izbačena iz UN, najveća inflacija u istoriji, od nekada slobodarskog naroda i žrtvi, postali smo zločinci, pljačka naroda od strane lopovskih banaka (Jezda i Dafina), točenje goriva u flaše, rat sa cijelim svijetom, svakodnevni obračuni mafije na ulicama.Opet ti i takvi vladaju. Zlatno doba. Srbija brale.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

25.10.2020 10:24

Bože, koju li će bitangu sa lažnom diplomom Prvi Patetičar Srbije da izabere u vladu? Lager mu je ogroman!

ODGOVORITE
Name

92

25.10.2020 11:01

Idioti bavite se sa RS manite se tuđeg dvorišta oni su za nas velesila a mi privatna despotija

Name

Re 92

25.10.2020 11:50

Za koga su oni sila i po čemu. U tenisu ili po broju tenkova. Despotija su veća od nas.

Name

Bok

25.10.2020 11:00

Neki dan je ima obraćanje javnosti. da bi rekao da će sastanak biti u nedelju, kada će reći da će to saopštiti Ana u srijedu. Niko ne voli da je toliko u centru pažnje kao on. Niko.

ODGOVORITE
Name

Puki 18

25.10.2020 12:28

Pravdao je AV donošenje odluke o vanrednom stanju u martu bez skupštine time da se poslanici ne sastaju i ne zaraze. Oboljelih je tada bilo oko 70. Juče sjednica skupštine održana, oboljelih 760. Srbija brale. Za našu decu.

ODGOVORITE