Ускоро помјерање казаљке сат времена уназад

Зимско рачунање времена ове године почиње у ноћи између суботе 24. и недјеље 25. октобра, у три сата послије поноћи.

Босна и Херцеговина 19.10.2020 | 08:56
Ускоро помјерање казаљке сат времена уназад

а зимско рачунање времена прелази се сваког посљедњег викенда у октобру и тада је потребно да казаљке вратите један сат уназад, тачније са 3 на 2 сата.

Зимско рачунање времена траје до посљедњег викенда у марту наредне године када слиједи љетње рачунање времена, пише Блиц.

Међутим, ово ће бити једно од посљедњих помијерања казаљки јер је одбор Европског парламента изгласао је да се 2021. укине помијерање сата које се деценијама догађа два пута годишње – у марту и октобру.

(Блиц) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Нема Потребе

19.10.2020 07:23

Овде је вријеме давно стало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О.о

19.10.2020 07:27

Коначно......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тодор

19.10.2020 08:18

Пратите ли ви глобално помијерање становника планете, лако ћемо ми за помијерање казаљки на сату. ОДЕ НАРОД КУД КОЈИ. АЛОООО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Харис

19.10.2020 08:19

Ми који имамо овај тада ресивер. Или, овај тада мобител. Нећемо нити морати и помјетрати ово вријеме. И враћати овај то сат. И то за један сат уназад. Зато што ће се оно само помјерити. И вратити ово вријеме. И то умјесто три сата. Да ће бити два сата. Једино они који имају обичне и мобителе. Које немају ове најновије. И да ће се код њих морати тада то враћати вријеме. Зато што ово не иде преко тога сателита. Него се мора ручно. Штета је и што је ове године. И то оно посљедње. И враћање овога времена. Што неће оно више нити бити. И сада нећемо више овај то један сат краће спавати. Или, ово један сат дуже. Како је оно досада било. Јер, и се укида то. Бит ће у почетку помало то необично. Што овога више нема. Док се ми не навикнемо. И то на овако нешто.И да ће нам оно нама тада недостајати.И док ми се мало тада то не привикнемо.И видјет ћемо хоће ли овако бити Слиједеће године. Зато што је требало ове једне то године. Да се оно укине. Па да није нити ништа било од овога. Да су они били тада и помјерили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страниx00

20.10.2020 13:25

Извини Харисе,ово...оно...,да ниси ти какве траве дохватио,јес'ти друзе процитао ста и како си написао?