Uskoro pomjeranje kazaljke sat vremena unazad

Zimsko računanje vremena ove godine počinje u noći između subote 24. i nedjelje 25. oktobra, u tri sata poslije ponoći.

Bosna i Hercegovina 19.10.2020 | 08:56
Uskoro pomjeranje kazaljke sat vremena unazad

a zimsko računanje vremena prelazi se svakog posljednjeg vikenda u oktobru i tada je potrebno da kazaljke vratite jedan sat unazad, tačnije sa 3 na 2 sata.

Zimsko računanje vremena traje do posljednjeg vikenda u martu naredne godine kada slijedi ljetnje računanje vremena, piše Blic.

Međutim, ovo će biti jedno od posljednjih pomijeranja kazaljki jer je odbor Evropskog parlamenta izglasao je da se 2021. ukine pomijeranje sata koje se decenijama događa dva puta godišnje – u martu i oktobru.

(Blic) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Nema Potrebe

19.10.2020 07:23

Ovde je vrijeme davno stalo.

ODGOVORITE
Name

O.o

19.10.2020 07:27

Konačno......

ODGOVORITE
Name

Todor

19.10.2020 08:18

Pratite li vi globalno pomijeranje stanovnika planete, lako ćemo mi za pomijeranje kazaljki na satu. ODE NAROD KUD KOJI. ALOOOO

ODGOVORITE
Name

Haris

19.10.2020 08:19

Mi koji imamo ovaj tada resiver. Ili, ovaj tada mobitel. Nećemo niti morati i pomjetrati ovo vrijeme. I vraćati ovaj to sat. I to za jedan sat unazad. Zato što će se ono samo pomjeriti. I vratiti ovo vrijeme. I to umjesto tri sata. Da će biti dva sata. Jedino oni koji imaju obične i mobitele. Koje nemaju ove najnovije. I da će se kod njih morati tada to vraćati vrijeme. Zato što ovo ne ide preko toga satelita. Nego se mora ručno. Šteta je i što je ove godine. I to ono posljednje. I vraćanje ovoga vremena. Što neće ono više niti biti. I sada nećemo više ovaj to jedan sat kraće spavati. Ili, ovo jedan sat duže. Kako je ono dosada bilo. Jer, i se ukida to. Bit će u početku pomalo to neobično. Što ovoga više nema. Dok se mi ne naviknemo. I to na ovako nešto.I da će nam ono nama tada nedostajati.I dok mi se malo tada to ne priviknemo.I vidjet ćemo hoće li ovako biti Slijedeće godine. Zato što je trebalo ove jedne to godine. Da se ono ukine. Pa da nije niti ništa bilo od ovoga. Da su oni bili tada i pomjerili.

ODGOVORITE
Name

Stranix00

20.10.2020 13:25

Izvini Harise,ovo...ono...,da nisi ti kakve trave dohvatio,jes'ti druze procitao sta i kako si napisao?