Функционери СНСД-а на власт су дошли искључиво због личне трговине и добити!

"Волио бих да гријешим у процјенама, али како се сада ради, нисам далеко од истине, да су функционери и одборници локалног СНСД-а на истом путу као трговци, које је Христос истјерао из храма јерусалемског, који су у храм дошли не ради молитве, него ради трговине, тако су функционери и одборници СНСД у Вишеграду дошли у храм општинске светиње (у фотеље извршне и законодавне власти) не ради општег задовољства и прогреса општине него ради своје личне трговине и своје личне добити".

Република Српска 17.10.2020 | 12:36
Функционери СНСД-а на власт су дошли искључиво због личне трговине и добити!

Ово је наведено у отвореном писму Винка Дроце из Вишеграда сада већ бившег дудогодишњег функционера ОО СНСД-а у Вишеграду који се обратио јавности отвореним писмом, објашњавајући разлоге зашто је напустио ту странку.

Дроца у отвореном писму које преноси портал "ИСТОК" каже: 

"Поштовани чланови СНСД-а, поштовани суграђани, пријатељи, колеге, саборци!

Двадесет једна година у људском животу није мало, поготово када неко има 58 година, од тога 40 мјесеци активног учешћа у Одбрамбено-отаџбинском рату, након кога је створена наша отаџбина – Република Српска. Није мало двадесет и једну годину радити на стварању бољег друштва, да бих у позним годинама напустио све то у чему си учествовао добар дио живота. Припадам групи људи који су међу првим постали чланови СНСД-а у Вишеграду, односно у то вријеме Странке независних социјалдемократа 1999. године.

Након дужег периода размишљања одлучих да се члановима СНСД-а, пријатељима, познаницима, суграђанима, колегама, саборцима и јавности Вишеграда обратим овим писмом и покушам објаснити узроке мог одласка из СНСД-а после двадесет једне године чланства, због неслагања са руководством Општинског одбора СНСД Вишеград и њиховог непотизма и лоше политике.

У данашње вријеме ово изгледа чудно, да не кажем сулудо, јер су ово времена када сви долазе у СНСД, а ријетко ко одлази. Обраћам Вам се као социјалдемократа чији је животни мото говорити истину, истине се држати и по истини дјеловати. То није лако, али није ни тешко, па се, ако истину говориш и радиш, не треба бојати другог, али ни себе гледати као неког ко нешто смије што други не смију.

Истина је да у данашње вријеме многи људи без аргумената нападају и покушавају да уруше ауторитете других људи ради грамзивости, материјализма, остварења личних циљева и своје личне неспособности. При томе користе етикете које су поједностављен и ефикасан начин да се неко оклевета и дисквалификује. Људи су склони да ствари посматрају на један прост и поједностављен начин, да им се све сажваће прије него што им се саопшти, а онда се догађа да људима прилијепе разне накарадне етикете које они, онда, ни криви ни дужни, носе кроз свој даљи живот.

Трудио сам се да у претходном времену моја политичка каријера од двадесет једне године чланства у СНСД буде што чистија. У тешким временима успио сам то остварити у великој мјери, што се може видјети из следећих партијских функција које сам успјешно обављао у претходном периоду чланства у СНСД:

– члан сам СНСД-а од 1999. године – члан Општинског одбора СНСД-а двадесет година (2000-2020) – предсједник Извршног одбора ОО СНСД Вишеград шест година (2003-2009) – предсједник ОО СНСД три године (2009-2012) – члан ГО СНСД из Вишеграда три године (2011-2014) – шеф Изборног штаба у шест изборних циклуса (2004, 2006, 2007, 2008, 2010, 2012) – замјеник шефа ИШ у два изборна циклуса (2000, 2002) – одборник СНСД у два мандата (2008-2012. и 2012-2016), – замјеник начелника општине Вишеград од маја 2010. до октобра 2012. године

Слободно могу рећи да сам сазријевао са јачањем партије, која је на општим изборима 2006. године остварила највећи успјех у Вишеграду, са преко 56% подршке бирачког тијела општине Вишеград.

Међутим, у животу увјек постоји неко ”међутим”, вријеме то показује, гледам како моја партија урушава мостове који су грађени дуги низ година, прво мостове између својих чланова, а онда и мостове између себе и народа. Након неспорно евидентних успјеха и јачања партије, поједници напрасно почеше већу пажњу придавати људима (који су до само пре двије године употребљавали сву своју снагу, моћ и знање да уруше СНСД), у односу на чланове партије који су претходном времену поднијели тежак терет формирања, опстанка, јачања и успјеха партије, чије плодове рада појединци и данас уживају.

Поштовани чланови СНСД можете претпоставити, какав осјећај носи члан партије, после двадесет једне година чланства и свих функција у партијској структури у претходном периоду, када му људи без савјести и морала, без срца и карактера, садашњи функционери ОО СНСД Вишеград, без устручавања и стида у лице дају одговор на постављено питање, ”да СНСД постоји само од њиховог доласка у партију, притом не признајући претходни период, нагласивши да је неопходно доказивање за локалне изборе 2016. године како бих био сматран чланом партије”.

Чудна су ово времена, када се много тешко борити са ситним пјеском и прашином који свакодневно улазе у очи, борити се са мраком и ништавилом које долази са свих страна. Радује ме сазнање да ништа не може остати скривено, све ће бити откривено, каже Господ, који је за то дао лијек, он је понекад горак, али у суштини сладак и зове се покајање, али нека и онај посљедни који ме потцјењује и омаловажава само једном погледа у себе, а не само да гледа у мене, биће лакше и њему и мени.

Никада нисам одустао од мисли ”да човјека ништа не чини срећним као његово поштено увјерење да је учинио све што је могао, улажући свој рад и своје најбоље способности”.

Шта да Вам кажем даље?

Када сам видио да је много добрих људи незадовољн, да тугују, а да појединци ликују над досад стављеним етикетама, одлучио сам се на овакав корак, да Вам се обратим и покушам објаснити узроке и разлоге који су довели до мог неслагања са локалним руководством Општинског одбора СНСД Вишеград и одласка и из СНСД-а.

Увјерен да сам донио исправну одлуку, будуће вријеме је судија. Стрпљен-спашен, каже наш народ, парафразирајући, у ствари, читаву једну филозофију љубави и живота коју садржи наша хришћанска цивилизација чијем кругу, по милости божијој, и ми Срби припадамо, и коју садржи наша православна вјера.
 
Да су моје процјене исправне, будуће вријеме је најбоље решето и судија. Волио бих да гријешим у процјенама, али како се сада ради, нисам далеко од истине, да су функционери и одборници локалног СНСД-а на истом путу као трговци, које је Христос истјерао из храма јерусалемског, који су у храм дошли не ради молитве, него ради трговине, тако су функционери и одборници СНСД у Вишеграду дошли у храм општинске светиње (у фотеље извршне и законодавне власти) не ради општег задовољства и прогреса општине него ради своје личне трговине и своје личне добити", завршава писмо Винко Дроца.
 
(БН)

Коментари / 33

Оставите коментар
Name

Граба

17.10.2020 10:46

Ставили су у фотеље неписмене, купљених диплома по селима Србије и Р.Српске, послушне, који у тој послушности ни брата не виде, него партијску директиву...једина нада је Страшни суд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛУДНИЦА

17.10.2020 12:07

ГАНГСТЕР ДОДИК И ЊЕГОВА МАРВА.ТРЕБА ТО ФИНО НА ТУЊИЦЕ.КАКАВ СЕ САМО СЉАМ ТУ СКУПИО.

Name

Кухаре

17.10.2020 12:08

Конобаре, дрвосјеце а сада увазени привредници и функционети, старлете, фризере, ит. све са куповним дипломама

Name

Опрости им Боже

17.10.2020 12:32

Овај се хвали двадесетогодишњим чланством у разбојничкој дружини.И као сад га неко и нешто изненадило,разочарало....Снсд је створен да поништи РС и да је опљачка и то ради у континуитету све ове године.

Name

Мићко

17.10.2020 12:47

Ма да, а остали политичари раде искључиво за добробит ближњега свога.

Name

Јеси ли

18.10.2020 00:09

Јеси ли питао ментора Кошарца смијеш ли ово???

Name

Винко

17.10.2020 10:47

Највеће зло којеје ушло у општину Вишеград је младен ђуревић,најгори,и већ можемо рећи бивши начелник општине Вишеград.Чланови снсд,требају бити тога свјесни,и недати му подршку,јер је то за добробит свих грађана Вишеграда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕЕ

17.10.2020 10:50

ТО ЈЕ ЛИЦНА КАРАКТЕРИСТИКА БАЛКАНСКЕ ПОПУЛАЦИЈЕ , НИСТА НОВО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

17.10.2020 10:51

ГОСПОДИНЕ ТО ЈЕ ТО, КО САМ СВОЈОМ ГЛАВОМ МИСЛИ РАЗМИСЛИЦЕ ЗА КОГА ГЛАСАТИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2020 12:36

Тско је треба се отрести лошихи отићи од њих. Док још се може. Готови су јер су све сј.Бали

Name

рале

17.10.2020 14:39

Лијево или десно исто нам се писе,Дотакли смо дно.

Name

Ре Рале

17.10.2020 16:35

20 година му је требало да 'размисли'. Кога овај зајебава?

Name

ре рее

17.10.2020 18:43

Предложите нам за кога да гласамо !!!!

Name

Ма

17.10.2020 10:52

Бравооо!!а колико нас је таквих????!!!АРМИЈААА!!! Похлепааа и безвлашће изнад закона узурпирано институције полозаје јавна предузећа тендериии плате незарадјенее и привилегије за Гинисааа!!!! Бахацење дрскооо богаћење удружени са бјелосвјетских хостаплер има оглодали дрзаву и народ!!! Пљацка стољецааа!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

17.10.2020 10:55

Зашто се све дешава пред изборе баш смијешно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИ

17.10.2020 11:25

па истина је истина и сада пред изборе и после њих.знаци лоповлук и похлепа љепо реце винко.знаци све унистисе псцови

Name

Бијељина

17.10.2020 11:30

Ево вам народе Српски пример за размишљање. Мићо Мициц кадар СДС задњих 16 година мијења дрес и подваљује својој партији нову сопствену вјештачки творевину. Некакав сдс семберија, додикову творевину смишљену да науди СДСу и да подијели гласаче. А Мићо Мициц ? Шта тај очекује од Додика ? Колико? Шта? Када? Зар је могуће задати овакав ударац Партији која те створила,обогатила,наградила мјестом Градоначелника. Народ ја гласао увијек за СДС а не за Мицу. Народ ће и сада гласати за СДС јер нема друге.

Name

ре

17.10.2020 12:34

Мићо је сам себи окончао каријеру. Ко с ђаволом тикве сади, о главу му се обијају. Човјек дебил.

Name

Зага

18.10.2020 14:34

И МЕНИ ЈЕ СВЕ ОВО СУМЊИВО,ДА СЛИЈЕПИ ПРОГЛЕДАЈУ НЕПОСРЕДНО ПРИЈЕ ИЗБОРА...

Name

Михајло

17.10.2020 10:55

Додиг је доведен на тенковима, на власт, са задатком да унисти привреду и овај напацени народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пензионер

17.10.2020 11:20

Честити Винко, дивно је било читати ово што сте написали, сви паметни и поштени знају и осјете шта се дешава у опјеваном Вишеграду, зато сви изађите и гласајте за правог човјека, а ОН је БРАНЕ СМИЉИЋ - ЖИКА!

Name

Ре

17.10.2020 18:34

Управо тако. Доведен да опљацка,унисти,задузи и расели народ.

Name

Комсо

17.10.2020 11:01

Свака цаст на јавној објави, само си требао навести у којој си сада странци и да си у медјувррмену био у још једној, гдје ниси могао доћи до изражаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неправда

17.10.2020 11:07

Сватио цовјек да у том мафијаском СНСД-у нема мјеста постеним људима.ту су људи од интераса и руситељи дрзаве..отимаци од народа и сијаци неправде и зла ..Свако нормалан кад само погледа ко све тамо у влади засједа само да узме плату и ојади ову дрзаву..свему је јасно..Једна Сања Вулиц тамо сједи ..као цуп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.10.2020 12:11

И наша Црква је награди. Има ли даље? А она има свог Бога. Додик јој Бог.

Name

Ре

17.10.2020 14:25

Нема она Бога ни образа је да се некад молила бигу неби била онака ругоба.а бог зна стаје све цека у зивоту..зивот је цудо уцвијели те због твоји глуписти када се најмање надас и мислис да си сретан а ти нај несретнији..отето је проклето.ко зна каква спотака њу цека у зивоту

Name

БЛ

17.10.2020 12:09

Никад није касно за истинско покајање и цин искупљења. Ако имас сазнања и доказе о криминалу у висеграду засто не уцинис истински цин покајања и искупљења и доставис све доказе и сазнања надлезном тузиластву, сипи, итд? А мени колико је познато Република Српска је створена и настала је 1992 године а не послије рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

обраћање

17.10.2020 12:43

Поштовани господине,све што сте приписали СНСД-у , односи се на сваку странку, без изузетка. Да је тако као што зборите и да нас само пљачка странка коју сте поменули, народ би имао виши стандард, јер сваки политичар краде и черупа овај народ, без обзира којој странци припадају. Назовимо политичку сцену у БиХ правим именом и не заваравајмо се да ће било ко, ко припада опозицији, бити бољи од СНСД-а. Погледајмо њихове имовинске картоне прије уласка у политику и након пар година бављења политиком, па ћемо разумјети суштину њихових предизборних флоскула за једнократну употребу. Лаж, лаж и само лаж. Након избора неће нас нико од њих ни поздравити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висеграђанин

17.10.2020 13:27

Колико је мени познато дотични господин када је био функционер у општини сваког грађанина је примио који му се обратио, такође ми је познат још један детаљ, када је он био функционер у општини супруга му је остала без посла због пропасти предузећа ''металгас'', имао је прилику да је запосли али то није урадио, као други који су своје супруге запослили за шест мјесеци по доласку на власт, супруга му је и данас незапослена, то су поступци који довољно говоре о карактеру људи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

На залост

17.10.2020 13:32

Неки су вјеровали у промјене на боље, заведени, изманипулисани, пребарени, али нико се није надао, ни слутио оваквом потопу друства, институција,мафија је сокирала и највеце песимисте....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУК

17.10.2020 14:21

Дали је могуце да се овај неморални пацов и неспособњаковиц који је цитав зивот напредовао као подрепна мува покојног Милована Маријановица бивсег директора ХЕ Висеград огласава.Па буво једна био си нико и ниста док те ти црвендаци нису трговином поставили за замијеника нацелника опстине а ти у свом мандату купио стан у Београду и плац у Сурцину и то од само једног тендера који си провео а то је постављање улицне расвијете у главној улици. А сви знамо како си је поставио цовијеку на прозор стана а она јос увијек стоји ту да неби Висеградјани заборавили ста си радио ти струцњаце у свом мандату.Од дупеувлакаца постао си један од најбогатијих становника Висеграда.Лијеп гест од тебе да си се вратио у политику да видис колико вредис и ста о теби мисле Висеградјани

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ова дружина

17.10.2020 14:25

снсдеоваца у лијепом старом граду Вишеграду,на челу са петровићом,ђуревићом,андрићом и перишићом је најгора могућа комбинација до сада.Било је накад у снсд добрих људи,али су их ови потиснули.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бивси фудбалер

17.10.2020 15:08

Твој пријатељ из Фоце. Знам те као изузетно постеног и цеститог цовјека. За мене је апсолутно логицан овај твој гест али ми није јасно да си могао 20 година бити фактицки "цлан" ове интересне мафијаске коалиције која нема ни минимум емпатије за своје градјане а посебно за нас борце који смо створили РС. У сваком слуцају теби и није мјесто код њих а посебно у политици у којој је морал као људска врлина потпуно небитан (најбољи примјер је твој бивси предсједник).

ОДГОВОРИТЕ