Кампању почели симболично у два важна града

"Кампању смо данас званично започели у Бањалуци, настављамо је у Источном Сарајеву, и у томе има симболике, јер су ова два града од изузетне важности за све грађане Републике Српске. На сличан начин ћемо је и завршити, великом побједом у оба ова града" рекао је, овом приликом, предсједник СДС-а Мирко Шаровић.

Република Српска 16.10.2020 | 18:33
Кампању почели симболично у два важна града

Симболичним лијепљењем прве предизборне плакате у Источном Сарајеву Српска демократска странка (СДС) је, заједно са коалиционим партнерима, данас у 16 часова, званично започео кампању за локалне изборе и у овом дијелу Републике Српске.

"Кампању смо данас званично започели у Бањалуци, настављамо је у Источном Сарајеву, и у томе има симболике, јер су ова два града од изузетне важности за све грађане Републике Српске. На сличан начин ћемо је и завршити, великом побједом у оба ова града" рекао је, овом приликом, предсједник СДС-а Мирко Шаровић, наглашавајући да је сва суштина и кампање и предстојећих избора сажета у слогану "Српска по мјери свих нас".

Шаровић је казао да СДС за ове локалне, као и за опште изборе за двије године, жели да гради и ствара Републику Српску за све људе, Републику равноправних грађана и једнаких шанси за све. 

„Српска тренутно није таква, а ми, скупа са нашим партнерима, желимо да је учинимо бољом" рекао је Шаровић и истакао да ово нису обични избори, него мисија промјене комплетних односа власти према грађанима Српске, а да су носиоци те мисије кандидати за градоначелнике, начелнике и одборнике на овим изборима.

Шаровић је поздравио све присутне политичке партнере СДС-а сљедећим ријечима: "Ми се нисмо удружили скупа да подијелимо изборни плијен, као што то раде други,  него да створимо Републику Српску по мјери свих нас. Републику из које њени грађани неће одлазили, него ће јој се враћати. Увјеравам вас да има више нас који тако мислимо него оних других" рекао је предсједник СДС.

"Све што радимо, додао је Шаровић, чинимо због грађана Српске у жељи да им помогнемо да побиједе равнодушност која тренутно влада.

„ Ви сте, драги грађани, најважнији у овом процесу и у овој мисији. Ваш глас има највећу важност. Ово је изузетно значајан тренутак за цијелу Републику Српску и ви сте ти који дају посљедњу ријеч у коме ће правцу она даље кренути" истакао је Шаровић.

Заједнички кандидат за градоначелника Источног Сарајева  СДС-а и ПДП-а Мирослав Лучић каже да је  Источно Сарајево створено и одбрањено у рату, а да је сада дошло ново вријеме.

"Заједно са својим колегама начелницима и одборницима истрајаћу у борби да град Источно Сарајево има посебан статус у Републици Српској, јер су то његови становници заслужили.

Искористићемо наше компаративне предности и ресурсе да наш град равномјерно развијамо. Он треба да буде регионални центар у области привреде, пољопривреде, туризма, образовања, културе и спорта" рекао је Лучић.

Он је додао да ће као градоначелник уважавати појединачне интересе удружених општина,  а истовремено тражити да се град складно и хармонично развија.
"Тако ћемо бити брана свим нашим противницима и иза нас ће остати трајно дјело" казао Лучић наводећи  да ће сарађивати са свима, укључујући и Владу Републике Српске, али да та сарадња мора бити у интересу становника Источног Сарајева.

Погледајте почетак кампање за локалне изборе:

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

аналитицар

16.10.2020 17:32

Господине Саровицу Веци знацај имају Пале,какво Истоцно Сарајево.Пале су планетарно познате и ста мислис из којег разлога је Пале у свијету познато.Па управо ради вас и васе политике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ис

16.10.2020 19:09

Па ако ниси добро видио наравно да је и кандидат за нацелника Пала био ту. Пале су и даље у саставу Истоцног Сарајева.

Name

Дејан Пале

16.10.2020 19:33

Не требају нам подјеле на доњи и горњи дио града, сви смо ми ИСТОЧНО САРАЈЕВО. Важно је да сви заједно побједимо ову црвену пошаст која пријети да уништи Српску, понос и све доброте нашег народа. Док је СНСД-а биће полтрона, подјеле на подобне и оне друге, подјела, сегрегација и све што је лоше...

Name

ре ИС

16.10.2020 22:49

И Соколац је у саставу Источног Сарајева. То је "град" с најмањим бројем становника по квадратном километру на кулги земаљској. Шта рекоше, "регионални центар" :))))

Name

Ад

16.10.2020 18:24

Испусит це опет.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

16.10.2020 23:02

Да, само ко?

Name

Ре Директ

17.10.2020 07:21

Онај ко је и научио !

Name

Нусрет

16.10.2020 20:13

Браво, ударајте по Бањалуци ба па то им је срце СНСД-а и Скинути Милокрада и те велике србе.

ОДГОВОРИТЕ