Нагли раст водостаја Сане у Приједору

Интензивно падање кише посљедња два дана на подручју Приједора и у сливу Сане узроковало је нагли раст водостаја и водостај ове ријеке тренутно износи 385 центиметара, саопштио је данас Штаб за ванредне ситуације града Приједора.

Република Српска 13.10.2020 | 15:33
Нагли раст водостаја Сане у Приједору

"С обзиром на интензитет падавина и на хидрометеоролошка предвиђана, очекује се даљи блажи раст водостаја водотока на подручју града Приједора", наводи се у саопштењу.

Штаб је обавезао Одсјек за цивилну заштиту и друге субјекте заштите и спасавања на подручју Приједора да континуирано прате хидролошку ситуацију и у случају приближавања критичним нивоима водостаја и опасности појаве поплаве предузму мјере предвиђене плановима за заштиту од поплава.

Критична тачка водостаја ријеке Сане у Приједору износи 420 центиметара.

(БН/Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

маx

13.10.2020 16:45

Хвала градској власти за све што је урадила, по питању поплава, од Велике поплаве 2014 па на овамо. Ово је примјер како се треба бринути о својим суграђанима. Хвала још једном за велико НИШТА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре маx

13.10.2020 21:00

Па гласај за СНСД Приједор - за лопова Бурсаћа - посјекао пола Козаре, криминалца Дринића - направио свој дом а управља државни домом, неписмену учитељицу Босанчићку и тзв. правника Јавора - завршио факс у дому пензионера и за градоначелника кркана Павловића, па ће они то ријешити док си рекао "Шуме Српске".

Name

Ре

13.10.2020 21:15

Све це то Павловиц договорити са владом кад побиједи. То му је програм- помоце му Баја и дати сто год он заисте. Хехехехе