Nagli rast vodostaja Sane u Prijedoru

Intenzivno padanje kiše posljednja dva dana na području Prijedora i u slivu Sane uzrokovalo je nagli rast vodostaja i vodostaj ove rijeke trenutno iznosi 385 centimetara, saopštio je danas Štab za vanredne situacije grada Prijedora.

Republika Srpska 13.10.2020 | 15:33
Nagli rast vodostaja Sane u Prijedoru

"S obzirom na intenzitet padavina i na hidrometeorološka predviđana, očekuje se dalji blaži rast vodostaja vodotoka na području grada Prijedora", navodi se u saopštenju.

Štab je obavezao Odsjek za civilnu zaštitu i druge subjekte zaštite i spasavanja na području Prijedora da kontinuirano prate hidrološku situaciju i u slučaju približavanja kritičnim nivoima vodostaja i opasnosti pojave poplave preduzmu mjere predviđene planovima za zaštitu od poplava.

Kritična tačka vodostaja rijeke Sane u Prijedoru iznosi 420 centimetara.

(BN/Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

max

13.10.2020 16:45

Hvala gradskoj vlasti za sve što je uradila, po pitanju poplava, od Velike poplave 2014 pa na ovamo. Ovo je primjer kako se treba brinuti o svojim sugrađanima. Hvala još jednom za veliko NIŠTA.

ODGOVORITE
Name

Re max

13.10.2020 21:00

Pa glasaj za SNSD Prijedor - za lopova Bursaća - posjekao pola Kozare, kriminalca Drinića - napravio svoj dom a upravlja državni domom, nepismenu učiteljicu Bosančićku i tzv. pravnika Javora - završio faks u domu penzionera i za gradonačelnika krkana Pavlovića, pa će oni to riješiti dok si rekao "Šume Srpske".

Name

Re

13.10.2020 21:15

Sve ce to Pavlovic dogovoriti sa vladom kad pobijedi. To mu je program- pomoce mu Baja i dati sto god on zaiste. Hehehehe