Бањалучко поље: Проблеми нису ријешени деценијама

Једно од најстаријих бањалучких насеља, Бањалучко поље, деценијама нема ријешене многе проблеме, на то су упозорили мјештани овог насеља, које су посјетили представници Градског одбора ПДП-а Бања Лука.

Република Српска 12.10.2020 | 10:44
Бањалучко поље: Проблеми нису ријешени деценијама

- Неопходно је створити "култ система" а не "култ појединца", систем који ћемо изградити не препознаје да ли је неки појединац важнији од другог, него само стварне потребе већине грађана и приоритете. Одлука о томе која ће се улица асфалтирати неће се више доносити по принципу чија се кућа или викендица налазе негђе већ на бази критеријума, рекао је предсједник ГрО ПДП-а и кандидат за градоначелника Драшко Станивуковић.

Он појашњава да ће неки од критеријума бити: у којој зони града се налази, број домаћинстава, фреквенција саобраћаја, препознајући различитостити градских, приградских и сеоских мјеста.

- Осим сталне комуникације са грађанима путем медија и друштвених мрежа ми настојимо да у директном контакту са гађанима чујемо њихово мишљење о нашим плановима, програмима, нашој визији Бањалуке, да чујемо гђе можда гријешимо и да на основу тога коригујемо неке ствари. Зато смо максимално на терену, а не у канцеларијама, рекла је потпредсјеник ПДП-а Јелена Тривић.

Неприхватљиво је да насеље ове величине, близине најужем центру града нема елементарне животне услове.

- Бањалучко поље, као прва градска зона има макадамске путеве, неријешену јавну расвјету, канализацију, а као шлаг на торту је дошао нови регулациони план за који су нам мјештани рекли да је за њих неприхваљив, јер предвиђа потпуну дехуманизацију живота у овоме насељу. Ово насеље је предвиђено за зграде са 5 и више спратова, без довољних површина попут алеја и паркова. Тиме се наставља процес градње града према центру, а не периферији, закључује Иван Бегић, предсједник Младих ПДП-а, саопштено је из ПДП.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

марко

12.10.2020 09:55

има ли игде БУНДАЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

12.10.2020 10:36

То су нова насеља. Има старих насеља која су у катастрофалном стању о којима се годинама прича а ништа није урађено. И ви их свјесно заобилазите. Народу је досадило понављати проблеме а надлежни се само праве блесави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма

12.10.2020 15:16

Све це бити рјесено само гласајте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Ма

12.10.2020 17:23

Ма хоће 100%, за наивне , као што си ти , хаха.

Name

Рајка

13.10.2020 14:53

Пола би населха било без асвалта пола без канализације а пола без воде у 21 вјеку да вам небу драска јис би ви стајалу на истом мјесту он некупује и не обецава он ради као сваки нормалан цовјек а пола це вас се придати црвенима за бједни 50 или 100 км и њихиво само обецавање слусати а они себи граде виле хотеле фирме а ви слуге њихове и