Banjalučko polje: Problemi nisu riješeni decenijama

Jedno od najstarijih banjalučkih naselja, Banjalučko polje, decenijama nema riješene mnoge probleme, na to su upozorili mještani ovog naselja, koje su posjetili predstavnici Gradskog odbora PDP-a Banja Luka.

Republika Srpska 12.10.2020 | 10:44
Banjalučko polje: Problemi nisu riješeni decenijama

- Neophodno je stvoriti "kult sistema" a ne "kult pojedinca", sistem koji ćemo izgraditi ne prepoznaje da li je neki pojedinac važniji od drugog, nego samo stvarne potrebe većine građana i prioritete. Odluka o tome koja će se ulica asfaltirati neće se više donositi po principu čija se kuća ili vikendica nalaze negđe već na bazi kriterijuma, rekao je predsjednik GrO PDP-a i kandidat za gradonačelnika Draško Stanivuković.

On pojašnjava da će neki od kriterijuma biti: u kojoj zoni grada se nalazi, broj domaćinstava, frekvencija saobraćaja, prepoznajući različitostiti gradskih, prigradskih i seoskih mjesta.

- Osim stalne komunikacije sa građanima putem medija i društvenih mreža mi nastojimo da u direktnom kontaktu sa gađanima čujemo njihovo mišljenje o našim planovima, programima, našoj viziji Banjaluke, da čujemo gđe možda griješimo i da na osnovu toga korigujemo neke stvari. Zato smo maksimalno na terenu, a ne u kancelarijama, rekla je potpredsjenik PDP-a Jelena Trivić.

Neprihvatljivo je da naselje ove veličine, blizine najužem centru grada nema elementarne životne uslove.

- Banjalučko polje, kao prva gradska zona ima makadamske puteve, neriješenu javnu rasvjetu, kanalizaciju, a kao šlag na tortu je došao novi regulacioni plan za koji su nam mještani rekli da je za njih neprihvaljiv, jer predviđa potpunu dehumanizaciju života u ovome naselju. Ovo naselje je predviđeno za zgrade sa 5 i više spratova, bez dovoljnih površina poput aleja i parkova. Time se nastavlja proces gradnje grada prema centru, a ne periferiji, zaključuje Ivan Begić, predsjednik Mladih PDP-a, saopšteno je iz PDP.

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

marko

12.10.2020 09:55

ima li igde BUNDALA.

ODGOVORITE
Name

Istina

12.10.2020 10:36

To su nova naselja. Ima starih naselja koja su u katastrofalnom stanju o kojima se godinama priča a ništa nije urađeno. I vi ih svjesno zaobilazite. Narodu je dosadilo ponavljati probleme a nadležni se samo prave blesavi.

ODGOVORITE
Name

Ma

12.10.2020 15:16

Sve ce biti rjeseno samo glasajte.

ODGOVORITE
Name

Re Ma

12.10.2020 17:23

Ma hoće 100%, za naivne , kao što si ti , haha.

Name

Rajka

13.10.2020 14:53

Pola bi naselha bilo bez asvalta pola bez kanalizacije a pola bez vode u 21 vjeku da vam nebu draska jis bi vi stajalu na istom mjestu on nekupuje i ne obecava on radi kao svaki normalan covjek a pola ce vas se pridati crvenima za bjedni 50 ili 100 km i njihivo samo obecavanje slusati a oni sebi grade vile hotele firme a vi sluge njihove i