Потребна подршка Владе, а не само обећања пред изборе

Реалном сектору неопходна је конкретна подршка Владе Републике Српске умјесто лаких обећања, сматрају србачки привредници који још увијек одолијевају тешким условима привређивања.

Република Српска 09.10.2020 | 19:06
Потребна подршка Владе, а не само обећања пред изборе

Министар привреде и предузетништва у Влади Републике Српске Вјекослав Петричевић данас је у Српцу разговарао са руководством ове локалне заједнице и посјетио два индустријска капацитета дрвопрерадјивачке и текстилне индустрије – „Текстопром“ и „Бест текс“.

Начелник општине Млађан Драгосављевић је рекао да је посјета министра искоришћена за сагледавање стања и потреба привредних организација у оквиру сарадње са ресорним министарством. Посебна пажња била је усмјерена на веома сложене услове привређивања због пандемије корона вируса. 

„Министарство ће идуће седмице расписати јавни позив за додјелу средстава по основу унапређења технолошког развоја привредних субјеката.  Средства ће добити све привредне организације које су у 2020. години инвестирале у технолошки развој, набавку машина и опреме и на тај начин прилагођавали се новим условима  привређивања, одржавали производњу и борили се за ино тржиште“, најавио је министар Петричевић и обећао да ће сви који буду испуњавали услове добити помоћ. 

Власник дрвопрерадјивачког предузећа „Текстопром“  Горан Ћосић казао је да је било застоја у производњи, али она није прекидана нити је дошло до отпуштања радника и поред чињенице да се фирма суочава са потешкоћама, нарочито са недостатком квалификоване радне снаге. 

„Предузеће ради од 1997. године, запошљава око 65 радника, а бавимо се  примарном и финалном прерадом дрвета. План нам је да тежиште рада пренесемо на финалну производњу намјештаја за који имамо сигурне купце у Њемачкој. Наш интерес је да што више готових производа извозимо из РС, а тиме увозимо девизе“, каже Ћосић, уз наду да ће  ресорно  министарство подржати овакву привредну орјентацију.

(БН/С. К. )

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Неподобни

10.10.2020 09:25

У Српцу је све мед и млијеко,Ал има и сира јер је оваца све висе

ОДГОВОРИТЕ
Name

П

10.10.2020 17:09

Министар обилази предузећа гдје има користи, гдје добије новац како би дошао у ту фирму. А фирма касније има корист јер добије мало већи новац, тј. подстицај од министарства. То је рекет на дрђавном нивоу са народним парама. Он обилази само "одређене фирме", не све.

ОДГОВОРИТЕ