Апсурд: Физичко не може у сали, приватни тренинг може

Због прописаних епидемиолошких мјера, часови физичког васпитања не смију се одржавати у школској сали, али у истој тој сали ученици након наставе могу имати приватне спортске тренинге.

Република Српска 09.10.2020 | 18:09
Апсурд: Физичко не може у сали, приватни тренинг може

На такву апсурдну одлуку упозоравају бројни родитељи, којима је овакав систем заштите контрадикторан.

– Дјеца су имала физичко напољу, а сада, с ружним временом, часове имају у учионици. У салу не смију ићи због цијеле ситуације с вирусом корона, због чега више нема ни бесплатног пројекта „Спорт у школама“. Није ми јасно како се онда у истој сали увече могу одржавати спортски тренинзи за исту ту дјецу, који се, наравно, плаћају. Да ли постоји опасност или не, или је све ово само „прање руку“ од одговорности – пита мајка двоје основаца.

Временске прилике

Због недостатка физичке активности у школама, родитељи масовно уписују дјецу у спортске клубове и школе спорта, од којих се дио организује баш у школским дворанама.     

 У ОШ „Јован Цвијић“ у Бањалуци потврдили су нам да су наставници максимално користили лијепо време да часове физичког организују напољу, тренирају се индивидуални спортови како дјеца не би долазила у контакт.

– Просвјетни радници се сналазе најбоље што умију у новим околностима. Ипак, чињеница је да дјеци недостају класични часови физичког и да је све ово за њих врло конфузно – истиче педагог школе Драгана Кецман.

Једнолично

Она оцјењује да је недостатак редовне физичке активности за дјецу ненадокнадив губитак.

– Здравље ученика је, наравно, приоритет, али је врло захтјевно организовати наставу. Дјеца не могу користити једну лопту, а опет нема довољно лопти за све ученике у групи. Када се изводе часови у учионици наставник не смије напустити катедру. Све то је врло сувапарно и једнолично за ученике, и губи се цијели смисао – каже Кецманова.

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Тепач

09.10.2020 16:13

Само мотке у рукем и провести неке гимнастичке вјежбе. Одмах ће нестати цертифицат оф вирус ид 19.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

09.10.2020 16:21

Тако је у НОВОМ ГРАДУ зезају дЈецу цистацице ,зене се пате цисте дезинфикују а после приватно се дрзе цасови фитнеса .....СКОЛА ИЗНАЈМЉУНЕ СКОЛСКИ ПРОСТОР .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пера

09.10.2020 16:40

Не могу дјеца у салу за физичко васпитање а могу мишо месар (сад је на лијечењу од короне) и амиџиц у учионици дијелити маске! АЈМО СЕ МАЛО УОЗБИЉИТИ ЉУДИ!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола озрен

09.10.2020 16:43

Која је то превара највеца у задњих 100 година.

ОДГОВОРИТЕ
Name

???

09.10.2020 17:02

Па све је јасно, корона је много више фора него реалност, на крају је и боље што је тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали ,,ухљеби,,

09.10.2020 17:02

Родитеља Великих ухљеба имају предност.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

09.10.2020 17:40

Приватноо тренунзи увелико и састанци друзења партијаса на власти и њихових послусника!!страснооо!који циркус!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маја

09.10.2020 18:37

То је ван сваке памети, једино изгледа за вријеме наставе , коју су ионако окрњили и временски и свакако ( цас од 20 мин. у групама уз дистанцу) Тренинзи могу у истим тим дворанама у којим не мозе цас физицког, утакмице рукометне косаркаске могу,гдје је немогуца било каква дистанца јер су то контактни спортови. Ту нема короне а овамо као има,. Пустите дјецу да зиве и сколују се нормално ,и престаните са овим циркусом

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саво123

10.10.2020 07:13

Ста казе, ,,свако дијете мора имати своју лопту,, . А иста та дјеца тренирају после разне спортове у којима наравно нема свако своју лопту. Како тренирати фудбал тимски а да свако тјера по једну лопту. Ко је то смислио. Глупост ал зесца.

Name

ПИЕТРЕН

09.10.2020 19:50

Шта је проблем увести онлине физичко уз употребу Оффице 365 едукативних алата или других платформи?!

ОДГОВОРИТЕ