Школе у Српској биће затворене због избора

Ђаци основних и средњих школа у Републици Српској, које су одређене као бирачка мјеста, неће похађати наставу у школама од 16. до 20. новембра.

Република Српска 09.10.2020 | 11:34
Школе у Српској биће затворене због избора

Директор бањалучке Основне школе „Борисав Станковић“ Раде Крецељ за Српскаинфо потврђује да су од Министарства просвјете добили допис у којем се тражи да се изјасне да ли је њихова школа одређена као бирачко мјесто за предстојеће локалне изборе у БиХ.

– Републичка управа цивилне заштите дезинфиковаће просторије школа, које буду одређене као бирачка мјеста, од 16. до 20. новембра, те ће се настава у овом периоду организовати употребом Оффице 365 едукативних алата или других платформи за учење на даљину – наводи се у допису Министарства просвјете.

Крецељ, који је директор школе у којој наставу похађа 667 ученика, каже да ће наставници и ђаци до тада бити спремни за наставу посредством Оффице 365 едукативних алата.

– Ми смо већ започели обуку наставног особља, али и ђака. Вјерујемо да ћемо до тада бити спремни за такав вид наставе – поручује Крецељ.

Он додаје да у овој школи није забиљежен ниједан случај ђака код којег је потврђен нови вирус корона.

Готово све основне школе у Републици Српској су за сваке изборе у БиХ служиле и као просторије бирачких мјеста. Са средњим школама је мало другачија ситуација, односно мањи  број тих школа су бирачка мјеста.

(Српскаинфо)

Локални избори у Босни и Херцеговини су заказани за 15. новембар 2020. године.

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Функције

09.10.2020 12:26

Срамота. Избори изнад школе. Кад могу дјецу убрњичити, ваљда је јасно све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

миро

09.10.2020 18:14

5. 9. министар Шсраниц изјавио да неце бити затварања скола ни у слуцају најгорег сценарија. Ста је сад ово

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИЕТРЕН

09.10.2020 19:36

Шта рекоше колико се вирус КОВИД-19 задржава на отвореној површини? Какав је то сад нови вирус када је потребно просторије дезинфиковати чак 4 дана (16-20. новембар)?

ОДГОВОРИТЕ