Доктори се боре да фудбалеру спасу обје ноге

Пензионисани фудбалер БИХ Амел Пјанић (35) тешко је повријеђен у саобраћајној несрећи у уторак у мјесту Овнаку крај Витеза у Жупанији Средишњој Босни.

Фудбал 30.09.2020 | 21:48
Доктори се боре да фудбалеру спасу обје ноге

Пјанић је, возећи Опел Астру, кривини подлетео под камион који је превозио машину за асфалтирање. 

Озбиљно је повредио обје ноге, а има и друге повреде по тијелу. Живот му, како преносе БИХ медији, није угрожен, али љекари покушавају да му спасу ноге.

Амел је прошле године завршио богату играчку каријеру, а својевремено је носио дрес националног тима, чак је био капитен кадетске селекције. Играо је на позицији чувара мреже. 

Бранио је за зенички Челик, Игман из Коњица, Жељезничар, Рудар Какањ, Травник, Зеница сити и Мошевац. Са Жељезничаром је 2009/10. узео титулу првака Премијер лиге БиХ, а онда отишао. Није хтио да буде резерва.

- Велика је част бити део шампионске генерације неког клуба, имао сам част да освојим титулу са Жељом. И данас сам у контакту с неким играчима из те генерације, чујемо се и попијемо пиће. Тешко је рећи што је кренуло по злу. Био сам млад, тражио минутажу и нисам успио да се изборим за мјесто на голу - говорио је Амел Пјанић.

У Мошевцу је 2018. доспео на насловне стране медија у БиХ јер је у побједи 8:0 против бихаћког Јединства у Другој лиги Федерације (трећи ранг) постигао задњи гол, и то из слободног ударца.

- Иначе сам на тренинзима знао да изведем понеки слободњак. У службеном мечу још нисам имао прилику све дотад. Прије меча замолио сам тренера да ме пусти да га изведем ако будемо имали неку већу предност и хвала му што ми је то омогућио. Звао ме код вођства 7:0 и имао сам срећу што сам га дао - говорио је Пјанић за "СпортСпорт.ба'', а преноси "24сата.хр"

Након фудбалске каријере одлучио је да се баци на други посао. 

- Радим у најпознатијем зеничком салону намјештаја, а на тренинге због посла стигнем двапут или трипут недељно. Имам срећу што су ми шефови спортисти и имају разумијевања. Никад нисам због тога имао проблема - рекао је Пјанић.

Сад игра другу, много важнију утакмицу. И ову ће, надамо се, добити.

(Курир спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар