Doktori se bore da fudbaleru spasu obje noge

Penzionisani fudbaler BIH Amel Pjanić (35) teško je povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u utorak u mjestu Ovnaku kraj Viteza u Županiji Središnjoj Bosni.

Fudbal 30.09.2020 | 21:48
Doktori se bore da fudbaleru spasu obje noge

Pjanić je, vozeći Opel Astru, krivini podleteo pod kamion koji je prevozio mašinu za asfaltiranje. 

Ozbiljno je povredio obje noge, a ima i druge povrede po tijelu. Život mu, kako prenose BIH mediji, nije ugrožen, ali ljekari pokušavaju da mu spasu noge.

Amel je prošle godine završio bogatu igračku karijeru, a svojevremeno je nosio dres nacionalnog tima, čak je bio kapiten kadetske selekcije. Igrao je na poziciji čuvara mreže. 

Branio je za zenički Čelik, Igman iz Konjica, Željezničar, Rudar Kakanj, Travnik, Zenica siti i Moševac. Sa Željezničarom je 2009/10. uzeo titulu prvaka Premijer lige BiH, a onda otišao. Nije htio da bude rezerva.

- Velika je čast biti deo šampionske generacije nekog kluba, imao sam čast da osvojim titulu sa Željom. I danas sam u kontaktu s nekim igračima iz te generacije, čujemo se i popijemo piće. Teško je reći što je krenulo po zlu. Bio sam mlad, tražio minutažu i nisam uspio da se izborim za mjesto na golu - govorio je Amel Pjanić.

U Moševcu je 2018. dospeo na naslovne strane medija u BiH jer je u pobjedi 8:0 protiv bihaćkog Jedinstva u Drugoj ligi Federacije (treći rang) postigao zadnji gol, i to iz slobodnog udarca.

- Inače sam na treninzima znao da izvedem poneki slobodnjak. U službenom meču još nisam imao priliku sve dotad. Prije meča zamolio sam trenera da me pusti da ga izvedem ako budemo imali neku veću prednost i hvala mu što mi je to omogućio. Zvao me kod vođstva 7:0 i imao sam sreću što sam ga dao - govorio je Pjanić za "SportSport.ba'', a prenosi "24sata.hr"

Nakon fudbalske karijere odlučio je da se baci na drugi posao. 

- Radim u najpoznatijem zeničkom salonu namještaja, a na treninge zbog posla stignem dvaput ili triput nedeljno. Imam sreću što su mi šefovi sportisti i imaju razumijevanja. Nikad nisam zbog toga imao problema - rekao je Pjanić.

Sad igra drugu, mnogo važniju utakmicu. I ovu će, nadamo se, dobiti.

(Kurir sport)

Komentari / 0

Ostavite komentar