Шумахер може да гледа, устане, али и даље не говори

Легендарни њемачки возач Михаел Шумахер, седмероструки свјетски првак у Формули 1, који је прије готово седам година доживио тешку несрећу на скијању, наводно тренутно живи у луксузној вили на Маллорци.

Спорт 30.09.2020 | 07:22
Шумахер може да гледа, устане, али и даље не говори

Ексклузивно имање у четврти Лас Брисас недалеко од Андратxа на југозападу отока, СШумахерова супруга Цоринна је прије три године, за 30 милиона еура, купила од Флорентина Переза, предсједника Реал Мадрида. У вилу Yасмин, коју је Цоринна купила како би тамо проводила празнике с дјецом и пријатељима, 51-годишњи Мицхаел је пребачен из свог дома у Швицарској, тврде шпански медији.

Наслови о томе објављени су након што је Елисабетта Грегораци, бивша супруга Флавија Бриатореа, некадашњег шефа екипе у Формули 1, устврдила како Михаел не може говорити и да комуницира очима. Елисабетта је о томе говорила у италијанској верзији Биг Бротхера казавши како су се Шумахери преселили у Шпанију, гдје је Цоринна у купљеној вили уредила болницу за супруга. Перез је вилу купио 2005. године, а понудио на продају 2017., након смрти супруге Мари Ангелес Сандовал.

Вила је дио имања које се простире на 15.000 четворних метара, има два базена, хелидром, теретану и велики врт обрубљен палмама.

Шумахер је био у индукованој коми након што је у паду на скијању у француским Алпама у децембру 2013. године задобио повреде главе опасне за живот.

"МАЛИ ИЗГЛЕДИ ЗА ПОТПУНИ ОПОРАВАК"

У породично кућу на Женевском језеру пребачен је у септембру 2014., а информације о његову здравственом стању су врло ријетке и штуре.

Признати неурохирург Ерицх Риедерер прошле седмице је устврдио како су врло мали изгледи да се Шумахер икад потпуно опорави. У документарцу на француској телевизијској постаји ТМЦ Риедерер је казао како мисли да је Михаел у вегетативном стању, што значи да је будан, али не реагује.

"Он дише, његово срце куца, вјеројатно може сјести и направити неколико корака уз помоћ, али не више од тога. Мислим да је то његов максимум. Има ли икаквих изгледа да га видимо онаквог какав је био прије несреће? Заиста мислим да то није могуће", казао је Риедерер.

Разговор с Риедерером објављен је недуго након што је Јеан Тодт, бивши шеф Феррарија, открио да је посјетио Шумахера у Швицарској и казао да се Михаел бори, те како се нада да ће га свијет поновно видјети. "То је оно на чему он и његова породица раде", казао је Тодт.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар