Šumaher može da gleda, ustane, ali i dalje ne govori

Legendarni njemački vozač Mihael Šumaher, sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, koji je prije gotovo sedam godina doživio tešku nesreću na skijanju, navodno trenutno živi u luksuznoj vili na Mallorci.

Sport 30.09.2020 | 07:22
Šumaher može da gleda, ustane, ali i dalje ne govori

Ekskluzivno imanje u četvrti Las Brisas nedaleko od Andratxa na jugozapadu otoka, SŠumaherova supruga Corinna je prije tri godine, za 30 miliona eura, kupila od Florentina Pereza, predsjednika Real Madrida. U vilu Yasmin, koju je Corinna kupila kako bi tamo provodila praznike s djecom i prijateljima, 51-godišnji Michael je prebačen iz svog doma u Švicarskoj, tvrde španski mediji.

Naslovi o tome objavljeni su nakon što je Elisabetta Gregoraci, bivša supruga Flavija Briatorea, nekadašnjeg šefa ekipe u Formuli 1, ustvrdila kako Mihael ne može govoriti i da komunicira očima. Elisabetta je o tome govorila u italijanskoj verziji Big Brothera kazavši kako su se Šumaheri preselili u Španiju, gdje je Corinna u kupljenoj vili uredila bolnicu za supruga. Perez je vilu kupio 2005. godine, a ponudio na prodaju 2017., nakon smrti supruge Mari Angeles Sandoval.

Vila je dio imanja koje se prostire na 15.000 četvornih metara, ima dva bazena, helidrom, teretanu i veliki vrt obrubljen palmama.

Šumaher je bio u indukovanoj komi nakon što je u padu na skijanju u francuskim Alpama u decembru 2013. godine zadobio povrede glave opasne za život.

"MALI IZGLEDI ZA POTPUNI OPORAVAK"

U porodično kuću na Ženevskom jezeru prebačen je u septembru 2014., a informacije o njegovu zdravstvenom stanju su vrlo rijetke i šture.

Priznati neurohirurg Erich Riederer prošle sedmice je ustvrdio kako su vrlo mali izgledi da se Šumaher ikad potpuno oporavi. U dokumentarcu na francuskoj televizijskoj postaji TMC Riederer je kazao kako misli da je Mihael u vegetativnom stanju, što znači da je budan, ali ne reaguje.

"On diše, njegovo srce kuca, vjerojatno može sjesti i napraviti nekoliko koraka uz pomoć, ali ne više od toga. Mislim da je to njegov maksimum. Ima li ikakvih izgleda da ga vidimo onakvog kakav je bio prije nesreće? Zaista mislim da to nije moguće", kazao je Riederer.

Razgovor s Riedererom objavljen je nedugo nakon što je Jean Todt, bivši šef Ferrarija, otkrio da je posjetio Šumahera u Švicarskoj i kazao da se Mihael bori, te kako se nada da će ga svijet ponovno vidjeti. "To je ono na čemu on i njegova porodica rade", kazao je Todt.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar