Њемачки вирусолог: Пандемија ће тек да се развије

Њемачки вирусолог Кристијан Дростен оцијенио је да ће пандемија вируса корона тек да се развије.

Свијет 23.09.2020 | 22:38
Њемачки вирусолог: Пандемија ће тек да се развије

Дростен сматра да Њемачка још није довољно припремљена за наступајући период у пандемији вируса корона, објавила је њемачка новинска агенција ДПА.

– Да бисмо могли да владамо ситуацијом у надолазећим мјесецима, морамо промијенити ствари. Пандемија ће тек да се заиста развије. Код нас (у Њемачкој), такође – рекао је Дростен, који је и шеф Института за вирусологију берлинске универзитетске клинике “Шарите”.

Дростен је истакао да проналазак вакцине против вируса корона и одобрење за њену употребу неће одмах значити и рјешење проблема, те напоменуо да приоритет у вакцинисању морају да имају ризичне групе.

– Осим конкуренције у расподјели вакцина, која се може очекивати, уопште није тако једноставно напунити у ампуле толико много доза вакцина, а онда и спровести вакцинацију – објаснио је Дростен.

Према његовим ријечима, зато ће то бити посао за цијелу 2021. годину.

Дростен је нагласио да ова пандемија није научни проблем, него природна катастрофа, и да су зато у борби против ње потребне прагматичне одлуке.

Водећи њемачки вирусолог указао је да успјех Њемачке у борби против вируса корона, лежи само у томе што је реаговала око четири седмице прије других земаља.

– Нисмо били успјешни због тога што су наше здравстве власти биле боље од француских, или зато што су наше болнице биле боље опремљене од италијанских. Треба да буде јасно да и даље не радимо боље од других – навео је Дростен.

Он је упозорио да Њемачка мора много диференцираније и тачније посматрати развој ситуације у иностранству.

– Треба да престанемо да причамо о стварима као што су фудбалски стадиони. То је, заиста, потпуно погрешно – каже Дростен.

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Никола озрен

23.09.2020 20:43

Класицни сатанисти они се неце вакцинисати сигурно .Циљ је да истријебе популацију сто су јавно и говорили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Адвокат

23.09.2020 21:31

Тјера ли те неко да се вакцинишеш?

Name

за адвокат

24.09.2020 06:15

нико никог не трјера, али има се у плану потпуна контрола становништва, ако не примиш вакцину, нећеш имати скоро па никаква права, нећеш моћи радити у јавној институцији, нећеш моћи путовати, мораш имати потврду да си вакцинисан,

Name

ре Адвокат

24.09.2020 06:42

Наиван адвокат. То је све што ћу рећи. Ко те тјера да се тестираш и када?

Name

Лили

23.09.2020 22:29

Није једноставно напунити ампуле и вакцинисати. А лако је напунити милионе боца пива и продати тим истим смртницима. Нациста је нациста

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

23.09.2020 23:05

Овакве треба хапсити због застрашивања народа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ребус

24.09.2020 02:36

Приоритет имају циљне групе?? Сто би знацило сви преко сездесет це бити отровани вакцином. Сатанистицка посла. Ово је све тако провидно и јадно. И незнам цему ово све. И засто моцнији људи попут трампа и путина јос увијек ћуте. Ова маскарада је гора од сваког рата. Ово је понизење за цовјецанство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милан

24.09.2020 21:43

Зато што су сви они саучесници јер не смеју да упере прст у Кину где је вирус направљен.