Njemački virusolog: Pandemija će tek da se razvije

Njemački virusolog Kristijan Drosten ocijenio je da će pandemija virusa korona tek da se razvije.

Svijet 23.09.2020 | 22:38
Njemački virusolog: Pandemija će tek da se razvije

Drosten smatra da NJemačka još nije dovoljno pripremljena za nastupajući period u pandemiji virusa korona, objavila je njemačka novinska agencija DPA.

– Da bismo mogli da vladamo situacijom u nadolazećim mjesecima, moramo promijeniti stvari. Pandemija će tek da se zaista razvije. Kod nas (u NJemačkoj), takođe – rekao je Drosten, koji je i šef Instituta za virusologiju berlinske univerzitetske klinike “Šarite”.

Drosten je istakao da pronalazak vakcine protiv virusa korona i odobrenje za njenu upotrebu neće odmah značiti i rješenje problema, te napomenuo da prioritet u vakcinisanju moraju da imaju rizične grupe.

– Osim konkurencije u raspodjeli vakcina, koja se može očekivati, uopšte nije tako jednostavno napuniti u ampule toliko mnogo doza vakcina, a onda i sprovesti vakcinaciju – objasnio je Drosten.

Prema njegovim riječima, zato će to biti posao za cijelu 2021. godinu.

Drosten je naglasio da ova pandemija nije naučni problem, nego prirodna katastrofa, i da su zato u borbi protiv nje potrebne pragmatične odluke.

Vodeći njemački virusolog ukazao je da uspjeh NJemačke u borbi protiv virusa korona, leži samo u tome što je reagovala oko četiri sedmice prije drugih zemalja.

– Nismo bili uspješni zbog toga što su naše zdravstve vlasti bile bolje od francuskih, ili zato što su naše bolnice bile bolje opremljene od italijanskih. Treba da bude jasno da i dalje ne radimo bolje od drugih – naveo je Drosten.

On je upozorio da Njemačka mora mnogo diferenciranije i tačnije posmatrati razvoj situacije u inostranstvu.

– Treba da prestanemo da pričamo o stvarima kao što su fudbalski stadioni. To je, zaista, potpuno pogrešno – kaže Drosten.

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Nikola ozren

23.09.2020 20:43

Klasicni satanisti oni se nece vakcinisati sigurno .Cilj je da istrijebe populaciju sto su javno i govorili.

ODGOVORITE
Name

Advokat

23.09.2020 21:31

Tjera li te neko da se vakcinišeš?

Name

za advokat

24.09.2020 06:15

niko nikog ne trjera, ali ima se u planu potpuna kontrola stanovništva, ako ne primiš vakcinu, nećeš imati skoro pa nikakva prava, nećeš moći raditi u javnoj instituciji, nećeš moći putovati, moraš imati potvrdu da si vakcinisan,

Name

re Advokat

24.09.2020 06:42

Naivan advokat. To je sve što ću reći. Ko te tjera da se testiraš i kada?

Name

Lili

23.09.2020 22:29

Nije jednostavno napuniti ampule i vakcinisati. A lako je napuniti milione boca piva i prodati tim istim smrtnicima. Nacista je nacista

ODGOVORITE
Name

Skeptik

23.09.2020 23:05

Ovakve treba hapsiti zbog zastrašivanja naroda...

ODGOVORITE
Name

Rebus

24.09.2020 02:36

Prioritet imaju ciljne grupe?? Sto bi znacilo svi preko sezdeset ce biti otrovani vakcinom. Satanisticka posla. Ovo je sve tako providno i jadno. I neznam cemu ovo sve. I zasto mocniji ljudi poput trampa i putina jos uvijek ćute. Ova maskarada je gora od svakog rata. Ovo je ponizenje za covjecanstvo.

ODGOVORITE
Name

milan

24.09.2020 21:43

Zato što su svi oni saučesnici jer ne smeju da upere prst u Kinu gde je virus napravljen.