Србац: Грађани ће сами одлучивати о будућим пројектима

- Због оваквих ситуација стално понављам, када будем начелник у мјесним заједницама ће на зборовима грађани сами одлучивати у које пројекте ће се улагати новац из буџета и шта ће моћи, а шта не да се прави у њиховом окружењу", казао је Илић.

Република Српска 23.09.2020 | 12:23
Србац: Грађани ће сами одлучивати о будућим пројектима

- Плодне њиве, здраве шуме и вриједни домаћини који су наш потенцијал некима очигледноне значе пуно. Само код нас начелнику може пасти на памет да прави претоварну станицу смећа на свега 150 метара од првих кућа у највећој србачкој мјесној заједници Повелич, а да прије тога ништа не пита мјештане, изјавио је Саша Илић, кандидат ДНС-а за начелника Српца.

Ако је , каже он, претоварна станица еколошки безбиједна као што тврди садашњи начелник, зашто је не направи на свом имању, него трује људе у Повеличу.

"Локална власт треба да спроводи пројекте који ће олакшати живот људима и обезбиједитиим здраво и чисто окружење, а не обрнуто. Власт која се води тиме сигурно би пронашла другу локацију за претоварну станицу смећа. Због оваквих ситуација стално понављам, када будем начелник у мјесним заједницама ће на зборовима грађани сами одлучивати у које пројекте ће се улагати новац из буџета и шта ће моћи, а шта не да се прави у њиховом окружењу", казао је Илић.

Он позива да се још једном преиспита одлука о локацији претоварне станице смећа и јавно обећава да ће као будући начелник Српца обуставити овај пројекат у Повеличу и у договору са струком донијети одлуку да се реализује на локацији на којој неће угрожаватинити једно домаћинство.

(БН) 

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Горан

23.09.2020 11:20

И сада грађани одлучују о свему. Конкретно онај грађанин из Бакинаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јадник

23.09.2020 11:54

Саса сариц и Бране савиц одборници НДП гласали са депонију у Повелицу на 130 метара од својих куца.Разумијем да их није срамота јер они не знају ста је срамота али да ли имају савјест.Троваци,прелетаци и увлакаци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

23.09.2020 12:26

Тата це улагати покрадено у србацку пропалу привтеду, које нема.? Фуј лопови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

23.09.2020 12:29

Шта, грађани ће одлушивати ??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран Ба

23.09.2020 12:30

Само до избора је мало стопирано...а онда...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михајло

23.09.2020 12:34

Најбоље драгосављевицу у каоце намонтирати па нек мирисе сваки дан

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈА

23.09.2020 19:26

Мали читаш шта ти тата напише.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нонаме

23.09.2020 21:18

Искрено Младјо је обицни пијун Мирка Којица и он само спроводи изврсења не смије ни да писа док не пита дал смије да писа. Србац је рупа у којој је мрак пао оног дана кад је поцео рат и никад док је Којица, Драгосављевица, Кљајцина, Илица неце да прогледа. Јер довести фирму у србац без да платис рекет је немогуце. Надам се да це једног дана да сване.

ОДГОВОРИТЕ