Srbac: Građani će sami odlučivati o budućim projektima

- Zbog ovakvih situacija stalno ponavljam, kada budem načelnik u mjesnim zajednicama će na zborovima građani sami odlučivati u koje projekte će se ulagati novac iz budžeta i šta će moći, a šta ne da se pravi u njihovom okruženju", kazao je Ilić.

Republika Srpska 23.09.2020 | 12:23
Srbac: Građani će sami odlučivati o budućim projektima

- Plodne njive, zdrave šume i vrijedni domaćini koji su naš potencijal nekima očiglednone znače puno. Samo kod nas načelniku može pasti na pamet da pravi pretovarnu stanicu smeća na svega 150 metara od prvih kuća u najvećoj srbačkoj mjesnoj zajednici Povelič, a da prije toga ništa ne pita mještane, izjavio je Saša Ilić, kandidat DNS-a za načelnika Srpca.

Ako je , kaže on, pretovarna stanica ekološki bezbijedna kao što tvrdi sadašnji načelnik, zašto je ne napravi na svom imanju, nego truje ljude u Poveliču.

"Lokalna vlast treba da sprovodi projekte koji će olakšati život ljudima i obezbijeditiim zdravo i čisto okruženje, a ne obrnuto. Vlast koja se vodi time sigurno bi pronašla drugu lokaciju za pretovarnu stanicu smeća. Zbog ovakvih situacija stalno ponavljam, kada budem načelnik u mjesnim zajednicama će na zborovima građani sami odlučivati u koje projekte će se ulagati novac iz budžeta i šta će moći, a šta ne da se pravi u njihovom okruženju", kazao je Ilić.

On poziva da se još jednom preispita odluka o lokaciji pretovarne stanice smeća i javno obećava da će kao budući načelnik Srpca obustaviti ovaj projekat u Poveliču i u dogovoru sa strukom donijeti odluku da se realizuje na lokaciji na kojoj neće ugrožavatiniti jedno domaćinstvo.

(BN) 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Goran

23.09.2020 11:20

I sada građani odlučuju o svemu. Konkretno onaj građanin iz Bakinaca.

ODGOVORITE
Name

Jadnik

23.09.2020 11:54

Sasa saric i Brane savic odbornici NDP glasali sa deponiju u Povelicu na 130 metara od svojih kuca.Razumijem da ih nije sramota jer oni ne znaju sta je sramota ali da li imaju savjest.Trovaci,preletaci i uvlakaci

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

23.09.2020 12:26

Tata ce ulagati pokradeno u srbacku propalu privtedu, koje nema.? Fuj lopovi.

ODGOVORITE
Name

Milan

23.09.2020 12:29

Šta, građani će odlušivati ??

ODGOVORITE
Name

Veteran Ba

23.09.2020 12:30

Samo do izbora je malo stopirano...a onda...

ODGOVORITE
Name

Mihajlo

23.09.2020 12:34

Najbolje dragosavljevicu u kaoce namontirati pa nek mirise svaki dan

ODGOVORITE
Name

JA

23.09.2020 19:26

Mali čitaš šta ti tata napiše.

ODGOVORITE
Name

Noname

23.09.2020 21:18

Iskreno Mladjo je obicni pijun Mirka Kojica i on samo sprovodi izvrsenja ne smije ni da pisa dok ne pita dal smije da pisa. Srbac je rupa u kojoj je mrak pao onog dana kad je poceo rat i nikad dok je Kojica, Dragosavljevica, Kljajcina, Ilica nece da progleda. Jer dovesti firmu u srbac bez da platis reket je nemoguce. Nadam se da ce jednog dana da svane.

ODGOVORITE