Споразум о сарадњи болнице и Медицинског факултета

Јавна здравствена установа Болница “Свети Врачеви” у Бијељини и Медицински факултет у Фочи потписали су Споразум о научно-стручној и пословној сарадњи. Споразум су потписали декан Медицинског факултета професор доктор Дејан Бокоњић и вршилац дужности директора болнице професор доктор Златко Максимовић.

Република Српска 22.09.2020 | 14:26
Споразум о сарадњи болнице и Медицинског факултета

Споразумом о сарадњи бијељинска болница постаје партнерска болница и наставна база Медицинског факултета Фоча,јер се увијек исплати улагање у науку и знање,истакао је професор доктор Златко Максимовић, након потписивања споразума о научно-стручној и пословној сарадњи.

“Више студената Медицинског факултета Фоча ће боравити у нашој болници дужи период. Свакако,ми смо овим потписом преузели обавезу да се више бавимо научно-истраживачким радом,да више сарађујемо са Медицинским факултетом Фоча. Вјерујем након овог споразума да ће бијељинска болница бити далеко богатија,али и уопште град је доста добио овим данашњим споразумом,” рекао је в.д директора Болнице “Свети Врачеви” у Бијељини проф.др Златко Максимовић

Медицински факултет у Фочи уско сарађује са неколико здравствених установа у Републици Српској,а корак који је учињен са болницом у Бијељини је од изузетног значаја.

“Имамо једну посебну мисију,а то је да чувамо младе људе на овим просторима,а посебно простора Истока. То је мисија и читавог Универзитета у Источном Сарајеву,а посебно Медецинског факултета и ми ћемо у томе да се потрудимо. Потписивање оваковог споразума за нас је врло значајно јер самим тим база на коју ми рачунамо се шири и повећава,” истакао је декан Медицинског факултета у Фочи проф.др Дејан Бокоњић

Сличан споразум у наредном периоду руководство Болнице “Свети Врачеви” потписаће и са Медицинским факултетом из Бањалуке.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бањалучанин

22.09.2020 14:02

О научној сарадњи хахахахахаха ужас...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Фоцак

22.09.2020 14:05

Мој Дејане склони Марице па мозес несто направити од факултета.Овако нека ти је Бог на помоци!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан М

22.09.2020 14:31

Јаких професора. Шта они знају о медицини, осим празне приче?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ликац

22.09.2020 14:43

Бијељина је много већи град од Фоче. Треба пребацити мефицински факултет у Бијељину. Болница Бијељина има изврсне стручњаке, опрему , простор и заслужила је да буде центар за едуковање младих људи. Подршка Др Максимовићу у тим напорима!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маyа

22.09.2020 16:53

Увазени професор Бокоњиц је за ових неколико мјесеци колико је на целу факултета урадио висе на промоцији и иновацијама него искомплексирани патуљак Вељко Мариц за цитав свој радни вијек на њему......

ОДГОВОРИТЕ