Sporazum o saradnji bolnice i Medicinskog fakulteta

Javna zdravstvena ustanova Bolnica “Sveti Vračevi” u Bijeljini i Medicinski fakultet u Foči potpisali su Sporazum o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji. Sporazum su potpisali dekan Medicinskog fakulteta profesor doktor Dejan Bokonjić i vršilac dužnosti direktora bolnice profesor doktor Zlatko Maksimović.

Republika Srpska 22.09.2020 | 14:26
Sporazum o saradnji bolnice i Medicinskog fakulteta

Sporazumom o saradnji bijeljinska bolnica postaje partnerska bolnica i nastavna baza Medicinskog fakulteta Foča,jer se uvijek isplati ulaganje u nauku i znanje,istakao je profesor doktor Zlatko Maksimović, nakon potpisivanja sporazuma o naučno-stručnoj i poslovnoj saradnji.

“Više studenata Medicinskog fakulteta Foča će boraviti u našoj bolnici duži period. Svakako,mi smo ovim potpisom preuzeli obavezu da se više bavimo naučno-istraživačkim radom,da više sarađujemo sa Medicinskim fakultetom Foča. Vjerujem nakon ovog sporazuma da će bijeljinska bolnica biti daleko bogatija,ali i uopšte grad je dosta dobio ovim današnjim sporazumom,” rekao je v.d direktora Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini prof.dr Zlatko Maksimović

Medicinski fakultet u Foči usko sarađuje sa nekoliko zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj,a korak koji je učinjen sa bolnicom u Bijeljini je od izuzetnog značaja.

“Imamo jednu posebnu misiju,a to je da čuvamo mlade ljude na ovim prostorima,a posebno prostora Istoka. To je misija i čitavog Univerziteta u Istočnom Sarajevu,a posebno Medecinskog fakulteta i mi ćemo u tome da se potrudimo. Potpisivanje ovakovog sporazuma za nas je vrlo značajno jer samim tim baza na koju mi računamo se širi i povećava,” istakao je dekan Medicinskog fakulteta u Foči prof.dr Dejan Bokonjić

Sličan sporazum u narednom periodu rukovodstvo Bolnice “Sveti Vračevi” potpisaće i sa Medicinskim fakultetom iz Banjaluke.

BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Бањалучанин

22.09.2020 14:02

О научној сарадњи хахахахахаха ужас...

ODGOVORITE
Name

Focak

22.09.2020 14:05

Moj Dejane skloni Marice pa mozes nesto napraviti od fakulteta.Ovako neka ti je Bog na pomoci!!

ODGOVORITE
Name

Goran M

22.09.2020 14:31

Jakih profesora. Šta oni znaju o medicini, osim prazne priče?

ODGOVORITE
Name

Likac

22.09.2020 14:43

Bijeljina je mnogo veći grad od Foče. Treba prebaciti meficinski fakultet u Bijeljinu. Bolnica Bijeljina ima izvrsne stručnjake, opremu , prostor i zaslužila je da bude centar za edukovanje mladih ljudi. Podrška Dr Maksimoviću u tim naporima!!!

ODGOVORITE
Name

Maya

22.09.2020 16:53

Uvazeni profesor Bokonjic je za ovih nekoliko mjeseci koliko je na celu fakulteta uradio vise na promociji i inovacijama nego iskompleksirani patuljak Veljko Maric za citav svoj radni vijek na njemu......

ODGOVORITE