Ђукановић: За Црну Гору ћемо и у шуму ако треба

Ђукановић је поновио да ће бранити Црну Гору "и из шуме ако треба".

Регион 18.09.2020 | 19:33
Ђукановић: За Црну Гору ћемо и у шуму ако треба

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић гостујући на ФАЦЕ ТВ казао је да нема разлога да у Црној Гори не дође до промјене власти.

"У неком тренутку се догоди сплет различитих околности које су 30. августа дале пресјек какав су дале. Побјеђивали смо у континуитету, те побједе никада нису биле тако тријумфалне да би доводиле у питање демократски карактер црногорског друштвва. Садашња промјена власти није учинила недостојанственом позицију проевр45опске политике у Црној Гори.

Ми смо у будућем парламенту заступљени са једним послаником мање у односу на већину, то се благо помјерило, али не видим у томе ништа драматично и на неки капиталан закључак", казао је Ђукановић.

Додао је да се догодила промјена власти која потврђује демократски капацитет Црне Горе.

"Заиста мислим да имамо разлога будемо поносни на све оно што смо урадили као власт, али и на оно што у ових 15 дана од промијење политичке реалности у Црној Гори показујемо. Ови који славе побједу с правом славе побједу, побиједили су. Имали су прилику да у претходних 30 година кажу изгубили смо, нијесу то урадили.

Ово ће ваљда бити први избори који су регуларни јер ми нијесмо побиједили. Признали смо резултат и није нам падало на памет да се служимо неким накнадним постизборним инжењерингом. Не мислим да је то правилно читање демократије и правилно читање воље грађана. За Црну Гору ћемо се борити не само у парламенту него и у шуми ако буде требало", казао је Ђукановић.

Он је додао "да не видјети да се, на неки начин, рестаурира националистичка политика с почетка 90-их, значи политичко сљепило".

"Ми смо то видјели у региону. Све што се догодили од тада до данас је, заправо, врло бјелодана потврда једне такве обновљене политичке реторике и политичке реалности. Ја бих рекао да се данашња политичка реалност не разликује много од оне с почетка 90-их. Подсјетићу вас, тада сам казао и тада се кренуло са идејом да се штите интереси угроженог српског народа у другим државама.

Заштита, наводно, угроженог српског народа у Црној Гори је подразумијевала рушење суверенитета црногорске државе, дакле и беспризорно мијешање у унутрашњи политички живот. Када су у питању посљедице по Црну Гору, био сам веома јасан у одговору на претходно питање.

Ми мислимо да смо поставили добар демократски и европски темељ Црној Гори, ми мислимо да Црна Гора може да издржи тај удар, а ми ћемо јој, наравно и даље бити стамена одбрана, сада из позиције најјаче опозиционе странке у црногорском парламенту. Мислим да ми то можемо да издржимо. Ако је ријеч о власти, поштујемо демократска правила. Власт се бира на слободним изборима. Грађани су слободном вољом жељели овакву власт и имају је“, рекао је Ђукановић.

Он је додао да се савез већине потврдио да неће мијењати спољно-политички курс Црне Горе, да неће покушавати да изведу Црне Горе из НАТО-а и да ће наставити пут ка ЕУ.

"Казали су да преузимају све међународне уговоре које је Црна Гора потписала. И казали су да неће мијењати државни и правни статус Црне Горе и симболе Црне Горе. Неко ће казати, већину од тих одлука не би могли ни донијети, не улазећи у уставно правна рјешења, важно је то било чути од њих. Ја сам веома задовољан тиме што сам чуо. Поштујмо промјену у нечијем становишту, дајмо му прилику да нешто ради... Из опозиције ћемо врло тврдо заступати интензивнији ход ка европском систему вриједности“.

Ђукановић је поновио да ће бранити Црну Гору "и из шуме ако треба".

"Па наравно, бранићемо је свим средствима, као што сам рекао и из шуме, и нећемо се ваљда, као што знате, ту разликовати у односу на генерације наших предака. Па како мислите да се Црна Гора одбранила кроз претходне вјекове, откуд Црној Гори десет вјекова државности? Тако што није брањена у парламенту, него је брањена оружјем, брањена је у шуми. Према томе ако неко мисли да може да нам одузме наш кров над главом, радићемо оно што бисте и ви радили када би неко дошао да вам мимо ваше воље руши ваш кров над главом, то је логично“.

(Вијести.ме)

Коментари / 34

Оставите коментар
Name

Мило

18.09.2020 17:46

То не разумију ови који имају резервне дрзаве.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

18.09.2020 18:23

Он прица у Сарајеву о деведесетим,а у Сарајеву и цијелој БиХ деведесете су и ове 2020.Код нас нису биле деведесете само од 1996 до 2000 и то захваљујуци Милораду Додику,али послије 2000 захваљујуци Додику Бакиру и Цовицу деведесете и даље трају.

Name

Тако је Мило

18.09.2020 18:53

Као твој ђедо равногорац, кокарда па у шуму :))))))

Name

Познавалац

18.09.2020 19:12

Он нема резервну државу. Сад ћу ти објаснити да ниси у праву. Мило по националности није Црногорац, а прије тога је био лажни Србин, а прије тога је био лажни Југословен,као што је Милорад није Србин, они су обадвојица по националности Олоши. Знамо да су на власти у цијелом региону Олоши по националности тако да он има неколико резервних домовина гдје ће га примити раширених руку. У Црној Гори више неће бити на власти Олоши и на њих кидишу по националности Олоши из цијелог региона. Сад гледам Дритана, паметан човјек.

Name

У3ПМ

18.09.2020 19:18

Који Ретард. Ко ти Мучениче угрожава Црну Гору. Осим тебе, и теби сличнима. Па први си ти био ко је окренуо леђа држави за коју си се здушно залагао и бусао у прса. Колико си задужио ту идту Црну Гору, и склизнуо у дзжничко ропство. Зар то није поткопавање темеља Црне Горе. Не покушаваш ти одбранити Црну Гору, него своју позицију и богатство. Одкуд ти банка. Одкуд ти милиони. Од плате. Коме ти бацаш прашину у очи. Јадниче. Из које ћеш ти шиме бранити Црну Гору када си све шуме искрчио. Ти се један обичан ублехаш. Играш како ти медјународна мафија свира. Одрадио си им посао и сада мрш у историју. Ако те ти исти који су те ту довели не помету. Као што су и Милошевића, Туђмана, Изетбеговића..

Name

ок

18.09.2020 20:29

Дјукановиц би да се врати у суму .Назалост таквима мјесто није у суми вец у затвору. Унистио је Црну Гору.

Name

Марцоне

19.09.2020 05:39

Он је једва доцекао да изадје из политике на неки нацин.Најављивао је то висе пута да це се повуци.Ко је луд са цца милијардом на рацуну и некретнинама не резмисљати како да изадје без последица а ово је тренутак кад сматра да је то...то.И Додик би радо изасао из политике али је увукао фамилију у криминал,пријатеље,кумове и боји се одговорности да би са толиком ловом могли лезати у затвору,то је за њих трагедија и зато се грцевито боре за власт док не додје прави тренутак.Јбе се њима за српство и народ !

Name

Ре

19.09.2020 05:46

Правит цете ви Милу од блата само полако

Name

Са стране

18.09.2020 17:48

Може! Сви по моторку да задужите, па нешто корисно једном да радите.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ксл

18.09.2020 17:49

апсолутно тако

ОДГОВОРИТЕ
Name

анонимац

18.09.2020 17:53

Свака му је на мјесту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коко локо

18.09.2020 18:18

Нароч ито оно о национализацму из 90 Па више је он помогао опстанку Говношевича него било који од срба а помогли му црногорске комуно бандтитске снаге у Србији.

Name

4д за коко локо

18.09.2020 19:17

Схватите први сте поцели није 41,да мозете да Нас убијате,доста висе цовецебанда је у твом Сарајеву ,некада мом,на основу лине карта везан сам за стуб у Барама,ста глуните зртве ,поцели сте убијање,мислис ако вас је преко 90 И несто посто набовом порталу да мозете да вредјате,ок вехид глисиц басе увреде објављује Али видецес нецете друго,ми немамо ни један портал у фбих,ви мозете овде И Патријарха вредјати,ок време леци схе,а вехид глисиц це у новембру променули политицки Али це му бити касно,Срби највисе мрзе издајнике И оне Који вредјају сопственог народ

Name

ЈОКСИМ

18.09.2020 18:05

Можда ће прича бити дужа, Да Црну Гору „браниш" из Спужа

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валтер

18.09.2020 18:13

Дошао да види са сарајевским ортацима како даље прометовати “бијело”

Name

Тица

18.09.2020 18:05

Е,женетино,ти ми за шуме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

18.09.2020 18:11

Лопове најбоље да идеш у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јиб

18.09.2020 18:11

Одавно си ти за шуме

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

18.09.2020 18:22

Немаш ти 1 мање него 11. Шта мислиш да ће те слепо слушати и у опозицији? Пре ће се они приклонити властима него теби. Треба им мало времена да се хавизају. Није једноставно после 30 година. Шума ти мати, брда се хвати, ајде амо, зову те жандари у Спуж.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

18.09.2020 18:23

Само је свратио да види како му иде посао у БиХ. Да ли се случајно десила нека промена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб ин

18.09.2020 18:32

Не брини нећеш у шуму. Ти и твоји поданици ћете у Спуж. Биће вам боље него у шуми, како год.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Алан Форд

18.09.2020 18:44

Е нека си ти изгубио вала ми је драго да драже неможе бит. Да завршиш у Спужу ако бог да. Вала си се накрао за ових 30 година. Да си паметан као што ниси сам би отишао са власти биједниче.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слободна Црна Гора

18.09.2020 18:58

Црна Гора се брани от тебе и таквих смрадоњо уништио си средњу класу људи постоје само богати као ти и твоја свита и сиромашни срам те било!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Заблуда

18.09.2020 19:18

Је то мило,нико неће бранити твоје лоповлуке

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПИСИТЕ

18.09.2020 19:52

МОЛИМО ВЕСТИ И ИЗ ФЕДЕРАЦИЈЕ ,ЈЕР И ТАМО НЕ ЦВЕТАЈУ РУЗЕ. ГРАСКИ САОБРАЦАЈ У ПРОБЛЕМИМА ,,РАЦУНИ БЛОКИРАНИ РАДНИЦИ ОСТАЈУ БЕЗ ПОСЛА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радован

18.09.2020 20:19

Сад ће се секта твоја распасти живи били па видјели Мило лопове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Блажо

18.09.2020 20:27

И Ескобар се на крају борио из шуме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Албанац

18.09.2020 21:21

То брате дзетицу мој Мило нека ти пусу ови сто те кобејагу не волу.Ти цувај Ц.Гору од овихије цетника који вире из рупу и цекају своју сансу.а имацеје са ову нову владу гарант.Не волу они Ц.Гору вег своју фотељу.А то за суму да објаснис овим глупацима због цега у суму да идес доброби било да и они иду у суму.Тамо су ови цетници стоихије треба потаманит по кратки поступци

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ацо

19.09.2020 05:48

Провидан си брдјанине

Name

Баки

19.09.2020 05:33

Ако буде правде ти ћеш ићи у шуму на принудни рад! Ја бихвтр послао у Гулаг да се ја питам!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

19.09.2020 09:18

Оде Мило назад у Четнике. :)))

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илија

19.09.2020 18:04

Он није у винклу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

20.09.2020 14:31

Кад је био? :)))

Name

Цг

20.09.2020 06:09

Ви у цг и јесте за суме само

ОДГОВОРИТЕ