Đukanović: Za Crnu Goru ćemo i u šumu ako treba

Đukanović je ponovio da će braniti Crnu Goru "i iz šume ako treba".

Region 18.09.2020 | 19:33
Đukanović: Za Crnu Goru ćemo i u šumu ako treba

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović gostujući na FACE TV kazao je da nema razloga da u Crnoj Gori ne dođe do promjene vlasti.

"U nekom trenutku se dogodi splet različitih okolnosti koje su 30. avgusta dale presjek kakav su dale. Pobjeđivali smo u kontinuitetu, te pobjede nikada nisu bile tako trijumfalne da bi dovodile u pitanje demokratski karakter crnogorskog društvva. Sadašnja promjena vlasti nije učinila nedostojanstvenom poziciju proevr45opske politike u Crnoj Gori.

Mi smo u budućem parlamentu zastupljeni sa jednim poslanikom manje u odnosu na većinu, to se blago pomjerilo, ali ne vidim u tome ništa dramatično i na neki kapitalan zaključak", kazao je Đukanović.

Dodao je da se dogodila promjena vlasti koja potvrđuje demokratski kapacitet Crne Gore.

"Zaista mislim da imamo razloga budemo ponosni na sve ono što smo uradili kao vlast, ali i na ono što u ovih 15 dana od promijenje političke realnosti u Crnoj Gori pokazujemo. Ovi koji slave pobjedu s pravom slave pobjedu, pobijedili su. Imali su priliku da u prethodnih 30 godina kažu izgubili smo, nijesu to uradili.

Ovo će valjda biti prvi izbori koji su regularni jer mi nijesmo pobijedili. Priznali smo rezultat i nije nam padalo na pamet da se služimo nekim naknadnim postizbornim inženjeringom. Ne mislim da je to pravilno čitanje demokratije i pravilno čitanje volje građana. Za Crnu Goru ćemo se boriti ne samo u parlamentu nego i u šumi ako bude trebalo", kazao je Đukanović.

On je dodao "da ne vidjeti da se, na neki način, restaurira nacionalistička politika s početka 90-ih, znači političko sljepilo".

"Mi smo to vidjeli u regionu. Sve što se dogodili od tada do danas je, zapravo, vrlo bjelodana potvrda jedne takve obnovljene političke retorike i političke realnosti. Ja bih rekao da se današnja politička realnost ne razlikuje mnogo od one s početka 90-ih. Podsjetiću vas, tada sam kazao i tada se krenulo sa idejom da se štite interesi ugroženog srpskog naroda u drugim državama.

Zaštita, navodno, ugroženog srpskog naroda u Crnoj Gori je podrazumijevala rušenje suvereniteta crnogorske države, dakle i besprizorno miješanje u unutrašnji politički život. Kada su u pitanju posljedice po Crnu Goru, bio sam veoma jasan u odgovoru na prethodno pitanje.

Mi mislimo da smo postavili dobar demokratski i evropski temelj Crnoj Gori, mi mislimo da Crna Gora može da izdrži taj udar, a mi ćemo joj, naravno i dalje biti stamena odbrana, sada iz pozicije najjače opozicione stranke u crnogorskom parlamentu. Mislim da mi to možemo da izdržimo. Ako je riječ o vlasti, poštujemo demokratska pravila. Vlast se bira na slobodnim izborima. Građani su slobodnom voljom željeli ovakvu vlast i imaju je“, rekao je Đukanović.

On je dodao da se savez većine potvrdio da neće mijenjati spoljno-politički kurs Crne Gore, da neće pokušavati da izvedu Crne Gore iz NATO-a i da će nastaviti put ka EU.

"Kazali su da preuzimaju sve međunarodne ugovore koje je Crna Gora potpisala. I kazali su da neće mijenjati državni i pravni status Crne Gore i simbole Crne Gore. Neko će kazati, većinu od tih odluka ne bi mogli ni donijeti, ne ulazeći u ustavno pravna rješenja, važno je to bilo čuti od njih. Ja sam veoma zadovoljan time što sam čuo. Poštujmo promjenu u nečijem stanovištu, dajmo mu priliku da nešto radi... Iz opozicije ćemo vrlo tvrdo zastupati intenzivniji hod ka evropskom sistemu vrijednosti“.

Đukanović je ponovio da će braniti Crnu Goru "i iz šume ako treba".

"Pa naravno, branićemo je svim sredstvima, kao što sam rekao i iz šume, i nećemo se valjda, kao što znate, tu razlikovati u odnosu na generacije naših predaka. Pa kako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vjekove, otkud Crnoj Gori deset vjekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego je branjena oružjem, branjena je u šumi. Prema tome ako neko misli da može da nam oduzme naš krov nad glavom, radićemo ono što biste i vi radili kada bi neko došao da vam mimo vaše volje ruši vaš krov nad glavom, to je logično“.

(Vijesti.me)

Komentari / 34

Ostavite komentar
Name

Milo

18.09.2020 17:46

To ne razumiju ovi koji imaju rezervne drzave.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

18.09.2020 18:23

On prica u Sarajevu o devedesetim,a u Sarajevu i cijeloj BiH devedesete su i ove 2020.Kod nas nisu bile devedesete samo od 1996 do 2000 i to zahvaljujuci Miloradu Dodiku,ali poslije 2000 zahvaljujuci Dodiku Bakiru i Covicu devedesete i dalje traju.

Name

Тако је Мило

18.09.2020 18:53

Као твој ђедо равногорац, кокарда па у шуму :))))))

Name

Poznavalac

18.09.2020 19:12

On nema rezervnu državu. Sad ću ti objasniti da nisi u pravu. Milo po nacionalnosti nije Crnogorac, a prije toga je bio lažni Srbin, a prije toga je bio lažni Jugosloven,kao što je Milorad nije Srbin, oni su obadvojica po nacionalnosti Ološi. Znamo da su na vlasti u cijelom regionu Ološi po nacionalnosti tako da on ima nekoliko rezervnih domovina gdje će ga primiti raširenih ruku. U Crnoj Gori više neće biti na vlasti Ološi i na njih kidišu po nacionalnosti Ološi iz cijelog regiona. Sad gledam Dritana, pametan čovjek.

Name

U3PM

18.09.2020 19:18

Koji Retard. Ko ti Mučeniče ugrožava Crnu Goru. Osim tebe, i tebi sličnima. Pa prvi si ti bio ko je okrenuo leđa državi za koju si se zdušno zalagao i busao u prsa. Koliko si zadužio tu idtu Crnu Goru, i skliznuo u dzžničko ropstvo. Zar to nije potkopavanje temelja Crne Gore. Ne pokušavaš ti odbraniti Crnu Goru, nego svoju poziciju i bogatstvo. Odkud ti banka. Odkud ti milioni. Od plate. Kome ti bacaš prašinu u oči. Jadniče. Iz koje ćeš ti šime braniti Crnu Goru kada si sve šume iskrčio. Ti se jedan običan ublehaš. Igraš kako ti medjunarodna mafija svira. Odradio si im posao i sada mrš u istoriju. Ako te ti isti koji su te tu doveli ne pometu. Kao što su i Miloševića, Tuđmana, Izetbegovića..

Name

ok

18.09.2020 20:29

Djukanovic bi da se vrati u sumu .Nazalost takvima mjesto nije u sumi vec u zatvoru. Unistio je Crnu Goru.

Name

Marcone

19.09.2020 05:39

On je jedva docekao da izadje iz politike na neki nacin.Najavljivao je to vise puta da ce se povuci.Ko je lud sa cca milijardom na racunu i nekretninama ne rezmisljati kako da izadje bez posledica a ovo je trenutak kad smatra da je to...to.I Dodik bi rado izasao iz politike ali je uvukao familiju u kriminal,prijatelje,kumove i boji se odgovornosti da bi sa tolikom lovom mogli lezati u zatvoru,to je za njih tragedija i zato se grcevito bore za vlast dok ne dodje pravi trenutak.Jbe se njima za srpstvo i narod !

Name

Re

19.09.2020 05:46

Pravit cete vi Milu od blata samo polako

Name

Sa strane

18.09.2020 17:48

Može! Svi po motorku da zadužite, pa nešto korisno jednom da radite.

ODGOVORITE
Name

ksl

18.09.2020 17:49

apsolutno tako

ODGOVORITE
Name

anonimac

18.09.2020 17:53

Svaka mu je na mjestu.

ODGOVORITE
Name

Koko loko

18.09.2020 18:18

Naroč ito ono o nacionalizacmu iz 90 Pa više je on pomogao opstanku Govnoševiča nego bilo koji od srba a pomogli mu crnogorske komuno bandtitske snage u Srbiji.

Name

4d za koko loko

18.09.2020 19:17

Shvatite prvi ste poceli nije 41,da mozete da Nas ubijate,dosta vise covecebanda je u tvom Sarajevu ,nekada mom,na osnovu line karta vezan sam za stub u Barama,sta glunite zrtve ,poceli ste ubijanje,mislis ako vas je preko 90 I nesto posto nabovom portalu da mozete da vredjate,ok vehid glisic base uvrede objavljuje Ali videces necete drugo,mi nemamo ni jedan portal u fbih,vi mozete ovde I Patrijarha vredjati,ok vreme leci she,a vehid glisic ce u novembru promenuli politicki Ali ce mu biti kasno,Srbi najvise mrze izdajnike I one Koji vredjaju sopstvenog narod

Name

JOKSIM

18.09.2020 18:05

Можда ће прича бити дужа, Да Црну Гору „браниш" из Спужа

ODGOVORITE
Name

Valter

18.09.2020 18:13

Došao da vidi sa sarajevskim ortacima kako dalje prometovati “bijelo”

Name

Tica

18.09.2020 18:05

E,ženetino,ti mi za šume.

ODGOVORITE
Name

Boki

18.09.2020 18:11

Lopove najbolje da ideš u zatvor.

ODGOVORITE
Name

Jib

18.09.2020 18:11

Odavno si ti za šume

ODGOVORITE
Name

А

18.09.2020 18:22

Немаш ти 1 мање него 11. Шта мислиш да ће те слепо слушати и у опозицији? Пре ће се они приклонити властима него теби. Треба им мало времена да се хавизају. Није једноставно после 30 година. Шума ти мати, брда се хвати, ајде амо, зову те жандари у Спуж.

ODGOVORITE
Name

kiza

18.09.2020 18:23

Samo je svratio da vidi kako mu ide posao u BiH. Da li se slučajno desila neka promena

ODGOVORITE
Name

Srb in

18.09.2020 18:32

Ne brini nećeš u šumu. Ti i tvoji podanici ćete u Spuž. Biće vam bolje nego u šumi, kako god.

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

18.09.2020 18:44

E neka si ti izgubio vala mi je drago da draže nemože bit. Da završiš u Spužu ako bog da. Vala si se nakrao za ovih 30 godina. Da si pametan kao što nisi sam bi otišao sa vlasti bijedniče.

ODGOVORITE
Name

Slobodna Crna Gora

18.09.2020 18:58

Crna Gora se brani ot tebe i takvih smradonjo uništio si srednju klasu ljudi postoje samo bogati kao ti i tvoja svita i siromašni sram te bilo!?

ODGOVORITE
Name

Заблуда

18.09.2020 19:18

Је то мило,нико неће бранити твоје лоповлуке

ODGOVORITE
Name

PISITE

18.09.2020 19:52

MOLIMO VESTI I IZ FEDERACIJE ,JER I TAMO NE CVETAJU RUZE. GRASKI SAOBRACAJ U PROBLEMIMA ,,RACUNI BLOKIRANI RADNICI OSTAJU BEZ POSLA.

ODGOVORITE
Name

Radovan

18.09.2020 20:19

Sad će se sekta tvoja raspasti živi bili pa vidjeli Milo lopove.

ODGOVORITE
Name

Blažo

18.09.2020 20:27

I Eskobar se na kraju borio iz šume.

ODGOVORITE
Name

Albanac

18.09.2020 21:21

To brate dzeticu moj Milo neka ti pusu ovi sto te kobejagu ne volu.Ti cuvaj C.Goru od ovihije cetnika koji vire iz rupu i cekaju svoju sansu.a imaceje sa ovu novu vladu garant.Ne volu oni C.Goru veg svoju fotelju.A to za sumu da objasnis ovim glupacima zbog cega u sumu da ides dobrobi bilo da i oni idu u sumu.Tamo su ovi cetnici stoihije treba potamanit po kratki postupci

ODGOVORITE
Name

Aco

19.09.2020 05:48

Providan si brdjanine

Name

Baki

19.09.2020 05:33

Ako bude pravde ti ćeš ići u šumu na prinudni rad! Ja bihvtr poslao u Gulag da se ja pitam!!!

ODGOVORITE
Name

Direkt

19.09.2020 09:18

Ode Milo nazad u Četnike. :)))

ODGOVORITE
Name

Ilija

19.09.2020 18:04

On nije u vinklu.

ODGOVORITE
Name

Direkt

20.09.2020 14:31

Kad je bio? :)))

Name

Cg

20.09.2020 06:09

Vi u cg i jeste za sume samo

ODGOVORITE