Стопирано рушење кина Козара у центру Бањалуке

Питање је, упозоравају из опозиције, да ли су испоштоване све правне процедуре неопходне за градњу.

Република Српска 16.09.2020 | 20:07
Стопирано рушење кина Козара у центру Бањалуке

 

Рано јутрос почело је рушење старог кина Козара у центру Бањалуке.

- Радови су тренутно заустављени због крова који је сачињен од канцерогеног материјала, а на том мјесту треба да се гради зграда од 13 спратова. Намјера да се овдје гради објекат толике висине је лоша и опасна, упозорили су представници опозиције на прес конференцији одржаној испред овог градилишта.

Они тврде нису против градње, али не прихватају да ради приватних интереса испаштају грађани који живе поред некадашњег кина Козара.

Упозоравају да се на овај начин наставља пракса да се град умјесто ка периферији шири ка центру.

- При усвајању регулационог плана који предвиђа градњу зграде од 13 спратова на овом мјесту - наводе у опозицији и тврде да  мишљење струке није уважено.

Питање је, упозоравају из опозиције, да ли су испоштоване све правне процедуре неопходне за градњу.

Из бањалучке градске управе је поручено да су испуњени законски предуслови за рушење кина Козара, као и да је за идући понедјељак заказан састанак станара околних зграда са градоначелником Бањалуке Игором Радојичићем. 

БН ТВ

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

брецало

16.09.2020 18:36

Све су срусили и упропастили

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

16.09.2020 20:08

Не дај боже, неко игралиште да направе, зелену оазу.

Name

Бранко

16.09.2020 18:51

Град бетона,лосих улица и катастофалних сахтова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2020 19:25

Град алеја и зеленила, лијепих девојака и добрих људи.

Name

Све су то хедонисти

16.09.2020 20:54

Усред града послије градског моста на путу до ново отвореног Хедонисте се налази отворен шахт покрај сада постављеног и трећег контејнера за смеће!!! Од одвратног смрада се не може нормално дисати, отворити прозор, изаћи на балкон! Легло заразе се створило и одвратни комарци од којих се не може живјети! Господа се зна довести скупим аутомобилима, боравити на сплаву, а обала уништена, огољена. Градске власти све и свашта дозволиле, и поготово што то није у складу са окружењем, природом, стварају грозоту, његују комарце крвопије, смрад контејнера, не могу један поклопац за шахт ставити, наместити док неко не настрада, не пропадне у њега! Да ли тако живе И код своје куће у смраду, уништеној природи, а да хране комарце са собом!!!

Name

Бранко

17.09.2020 07:02

Дјевојке нисам спомињао,то се слажем.Гдје ти видис алеју и да ли уопсте знас ста знаци ријец алеја.Зеленила некад било а сад на том некад се налазе зраде и голи бетон.Колико паркова је направљено нових у задњих 20 година.Само голи профит и проклете паре су битне.

Name

Лаци

17.09.2020 11:54

Амбијенталне кутак је уништен. Дрипац Додик је стари усташки и НАТО шпијун продаје нас у патриотском паковању

Name

Кино Палас

16.09.2020 19:05

Мало ми је кино? на Тргу Крајине, хоцу и зграду у самом центру! У цему је проблем?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Т

16.09.2020 19:27

Хоће ли срушити и кућу породице Милановић?! Ништа ме више не би изненадило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Страшно!

16.09.2020 19:31

Син Чеде Савића инвеститор, има ли краја овом лудилу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Оп

16.09.2020 22:11

А Цедо поседује на манаци велелепну куцу прави замак

Name

Зоки

17.09.2020 04:53

Све је то њима наса борба дала,нама треба два гола отока,Тито је био у праву,сваки дан све висе и висе,РСа пропада,а све више тајкуна и милијардера не милијонера,а до јуце просијаци били!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко

17.09.2020 06:33

Бања Лука се гради.

Name

Конобар

17.09.2020 09:07

И треба да се прави и гради,а коме смета нека иде на село , замисли градјани се зале де неце имати свјетлости,хоце да зиве у центру града и хоце да пцеле дрзе , ма дај висе ми је таквих намцора преко главе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Y

17.09.2020 09:16

Будући да добро познајем тај дио града, питао би оне који су осмислили да на том мјесту граде зграду од 13 спратова, како мисле да им станари до ње дођу. Околне улице су толико уске да ни садашњи станари не могу да нормално долазе до својих зграда, паркинга нема јер га многе раније зграде нису ни имале, а оно мало јавних паркинг мјеста не може да задовољи ни садашње стање. Небих желио да живим у том кавезу од вјероватно близу 3000 КМ/м2, иако је локација добра. Жао ми је старих станара којима ће се живот претворити у пакао. Улица између старих зграда и кина Козара је око 3м ширине. Нажалост доведени су пред свршен чин неодговорним понашањем одборника у градској скупштини који су усвојили регулациони план.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обрад

17.09.2020 10:50

Само нек се склони ово ругло гдје су се скупљали наркомани и бескуцници то је било страсно мијесто а у строгом центру града,а овима којима смета градња мислим да треба психијатриска помоц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ванконтроле

17.09.2020 14:42

нисам исфрустриран и сујетан, али стварно та говна треба да се опомену, превисе су се опустили, узимају тендере граде продавају зарадјују милионе и то ниста није спорно него ниста није распоредјено како треба и нема тзв пирамиде. Не мозе ме нико убиједити да је нормално да фирма која добије тендер за 10 милиона, узима и мањи хотел да гради за 150 000. Гдје Је ту равноправност? У реду другар свака цаст избиорио си се да за то да мозес урадити пројекат вриједан 10 милки, али остави неком младјем који је у успону да заради несто. Увијек цу постовати момка који је са друге стране закона досао на лицитиацију за неку дворану, устао прије поцетка кад су досли рекао сиједим главама ''Господо доста те узимали пара на овом сад је ред на мене, немој неко да је подигао руку'' и крај. А овде код нас та градјевинска мафија ради и гради гдје год види мало зелене поврсине. Стити их власт и МУП ако би досло до неких проблема. Мислим да је стварно вријеме за драстицне промјене и постављање нових статуса у друству, и притом не мислим да то мозе урадити Драско са којим се инаце познајем и прије него сто је усао у ову игру и врло добро знам његове визије и прицали смо једном о том. То мора урадити неко ко је празног стомака направио несто у зивоту и који има искуство.

ОДГОВОРИТЕ