Stopirano rušenje kina Kozara u centru Banjaluke

Pitanje je, upozoravaju iz opozicije, da li su ispoštovane sve pravne procedure neophodne za gradnju.

Republika Srpska 16.09.2020 | 20:07
Stopirano rušenje kina Kozara u centru Banjaluke

 

Rano jutros počelo je rušenje starog kina Kozara u centru Banjaluke.

- Radovi su trenutno zaustavljeni zbog krova koji je sačinjen od kancerogenog materijala, a na tom mjestu treba da se gradi zgrada od 13 spratova. Namjera da se ovdje gradi objekat tolike visine je loša i opasna, upozorili su predstavnici opozicije na pres konferenciji održanoj ispred ovog gradilišta.

Oni tvrde nisu protiv gradnje, ali ne prihvataju da radi privatnih interesa ispaštaju građani koji žive pored nekadašnjeg kina Kozara.

Upozoravaju da se na ovaj način nastavlja praksa da se grad umjesto ka periferiji širi ka centru.

- Pri usvajanju regulacionog plana koji predviđa gradnju zgrade od 13 spratova na ovom mjestu - navode u opoziciji i tvrde da  mišljenje struke nije uvaženo.

Pitanje je, upozoravaju iz opozicije, da li su ispoštovane sve pravne procedure neophodne za gradnju.

Iz banjalučke gradske uprave je poručeno da su ispunjeni zakonski preduslovi za rušenje kina Kozara, kao i da je za idući ponedjeljak zakazan sastanak stanara okolnih zgrada sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem. 

BN TV

Komentari / 17

Ostavite komentar
Name

brecalo

16.09.2020 18:36

Sve su srusili i upropastili

ODGOVORITE
Name

...

16.09.2020 20:08

Ne daj bože, neko igralište da naprave, zelenu oazu.

Name

Branko

16.09.2020 18:51

Grad betona,losih ulica i katastofalnih sahtova.

ODGOVORITE
Name

Re

16.09.2020 19:25

Grad aleja i zelenila, lijepih devojaka i dobrih ljudi.

Name

Sve su to hedonisti

16.09.2020 20:54

Usred grada poslije gradskog mosta na putu do novo otvorenog Hedoniste se nalazi otvoren šaht pokraj sada postavljenog i trećeg kontejnera za smeće!!! Od odvratnog smrada se ne može normalno disati, otvoriti prozor, izaći na balkon! Leglo zaraze se stvorilo i odvratni komarci od kojih se ne može živjeti! Gospoda se zna dovesti skupim automobilima, boraviti na splavu, a obala uništena, ogoljena. Gradske vlasti sve i svašta dozvolile, i pogotovo što to nije u skladu sa okruženjem, prirodom, stvaraju grozotu, njeguju komarce krvopije, smrad kontejnera, ne mogu jedan poklopac za šaht staviti, namestiti dok neko ne nastrada, ne propadne u njega! Da li tako žive I kod svoje kuće u smradu, uništenoj prirodi, a da hrane komarce sa sobom!!!

Name

Branko

17.09.2020 07:02

Djevojke nisam spominjao,to se slažem.Gdje ti vidis aleju i da li uopste znas sta znaci rijec aleja.Zelenila nekad bilo a sad na tom nekad se nalaze zrade i goli beton.Koliko parkova je napravljeno novih u zadnjih 20 godina.Samo goli profit i proklete pare su bitne.

Name

Laci

17.09.2020 11:54

Ambijentalne kutak je uništen. Dripac Dodik je stari ustaški i NATO špijun prodaje nas u patriotskom pakovanju

Name

Kino Palas

16.09.2020 19:05

Malo mi je kino? na Trgu Krajine, hocu i zgradu u samom centru! U cemu je problem?

ODGOVORITE
Name

T

16.09.2020 19:27

Hoće li srušiti i kuću porodice Milanović?! Ništa me više ne bi iznenadilo.

ODGOVORITE
Name

Strašno!

16.09.2020 19:31

Sin Čede Savića investitor, ima li kraja ovom ludilu.

ODGOVORITE
Name

Op

16.09.2020 22:11

A Cedo poseduje na manaci velelepnu kucu pravi zamak

Name

Zoki

17.09.2020 04:53

Sve je to njima nasa borba dala,nama treba dva gola otoka,Tito je bio u pravu,svaki dan sve vise i vise,RSa propada,a sve više tajkuna i milijardera ne milijonera,a do juce prosijaci bili!

ODGOVORITE
Name

Marko

17.09.2020 06:33

Banja Luka se gradi.

Name

Konobar

17.09.2020 09:07

I treba da se pravi i gradi,a kome smeta neka ide na selo , zamisli gradjani se zale de nece imati svjetlosti,hoce da zive u centru grada i hoce da pcele drze , ma daj vise mi je takvih namcora preko glave.

ODGOVORITE
Name

Y

17.09.2020 09:16

Budući da dobro poznajem taj dio grada, pitao bi one koji su osmislili da na tom mjestu grade zgradu od 13 spratova, kako misle da im stanari do nje dođu. Okolne ulice su toliko uske da ni sadašnji stanari ne mogu da normalno dolaze do svojih zgrada, parkinga nema jer ga mnoge ranije zgrade nisu ni imale, a ono malo javnih parking mjesta ne može da zadovolji ni sadašnje stanje. Nebih želio da živim u tom kavezu od vjerovatno blizu 3000 KM/m2, iako je lokacija dobra. Žao mi je starih stanara kojima će se život pretvoriti u pakao. Ulica između starih zgrada i kina Kozara je oko 3m širine. Nažalost dovedeni su pred svršen čin neodgovornim ponašanjem odbornika u gradskoj skupštini koji su usvojili regulacioni plan.

ODGOVORITE
Name

Obrad

17.09.2020 10:50

Samo nek se skloni ovo ruglo gdje su se skupljali narkomani i beskucnici to je bilo strasno mijesto a u strogom centru grada,a ovima kojima smeta gradnja mislim da treba psihijatriska pomoc.

ODGOVORITE
Name

vankontrole

17.09.2020 14:42

nisam isfrustriran i sujetan, ali stvarno ta govna treba da se opomenu, previse su se opustili, uzimaju tendere grade prodavaju zaradjuju milione i to nista nije sporno nego nista nije rasporedjeno kako treba i nema tzv piramide. Ne moze me niko ubijediti da je normalno da firma koja dobije tender za 10 miliona, uzima i manji hotel da gradi za 150 000. Gdje Je tu ravnopravnost? U redu drugar svaka cast izbiorio si se da za to da mozes uraditi projekat vrijedan 10 milki, ali ostavi nekom mladjem koji je u usponu da zaradi nesto. Uvijek cu postovati momka koji je sa druge strane zakona dosao na licitiaciju za neku dvoranu, ustao prije pocetka kad su dosli rekao sijedim glavama ''Gospodo dosta te uzimali para na ovom sad je red na mene, nemoj neko da je podigao ruku'' i kraj. A ovde kod nas ta gradjevinska mafija radi i gradi gdje god vidi malo zelene povrsine. Stiti ih vlast i MUP ako bi doslo do nekih problema. Mislim da je stvarno vrijeme za drasticne promjene i postavljanje novih statusa u drustvu, i pritom ne mislim da to moze uraditi Drasko sa kojim se inace poznajem i prije nego sto je usao u ovu igru i vrlo dobro znam njegove vizije i pricali smo jednom o tom. To mora uraditi neko ko je praznog stomaka napravio nesto u zivotu i koji ima iskustvo.

ODGOVORITE