Савјет министара дао сагласност за набавку вакцине

Савјет министара БиХ дао је сагласност на Уговор о набавци вакцина са Глобалном алијансом за вакцине (ГАВИ), након што је усвојио Информацију о приступању Босне и Херцеговине Инструменту за глобални приступ вакцини за Цовид - 19 (Ковакс /ЦОВАX/).

Босна и Херцеговина 16.09.2020 | 13:55
Савјет министара дао сагласност за набавку вакцине

Овлаштени су министрица цивилних послова БиХ да потпише Уговор о набавци вакцина са Глобалном алијансом за вакцине (ГАВИ) и замјеник министарке цивилних послова, као потписник овог уговора у својству свједока.

Обавезе плаћања трошкова набављених вакцина, проистекле из потписаног Споразума о међусобним правима и обавезама у вези са набавком вакцина путем Инструмента за глобални приступ вакцини за Цовид - 19 (Ковакс), сноси институција ентитета односно Брчко Дистрикта БиХ, за потребе које је претходно исказала.

Вијеће министара БиХ донијело је Одлуку о одобравању 50.000 КМ из текуће буџетске резерве Министарству цивилних послова БиХ за трошкове складиштења, шпедиције и превоза вакцина проистекле из Уговора о набавци вакцина са Глобалном алијансом за вакцине (ГАВИ), а претходно је одобрио издвајање ових средстава.

На сједници је одобрено покретање поступка прибављања спољне гаранције код релевантних финансијских институција или осигурање покрића обавеза на други начин за извршење обавеза по Споразуму са Глобалном алијансом за вакцине (ГАВИ) о приступању Босне и Херцеговине Инструменту за глобални приступ вакцини за цовид - 19 (Ковакс) са обавезом плаћања на први позив износа од 18 милиона и 238 хиљада и 977 КМ, а за што је задужено Министаство финансија и трезора БиХ.

Министарство цивилних послова наставиће пратити извршавање обавеза по Споразуму са Глобалном алијансом за вакцине (ГАВИ) о приступању БиХ Инструменту за глобални приступ вакцини за Цовид - 19 (Ковакс), о чему ће полугодишње извјештавати Савјет министара БиХ.

(Клиx)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Најприје

16.09.2020 12:45

Прво главоња из Мркоњића нека се вакцинише са својом породицом на тв.Па иза њега сви министри да се вакцинишу и то јавно.Коме требају вакцине па не пасе народ више траву.Лични љекар Била Гејтса и супруге Мелинде је рекао да ни једно дијете Била Гејтса није ваксинисано.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.09.2020 13:48

И онда се јавио Гејтс и рекао да то није истина, да су сви вакцинисани.

Name

Никола озрен

16.09.2020 13:50

Браво

Name

ре ре

16.09.2020 14:30

Колико малоуман човјек мора бити па да повјерује једном глобалисти Гејтсу? А шта кажеш јавио је Гејтс и рекао да су му дјеца вакцинисана.Па Гејтс је направио зло са ГМО сјеменом,уништио земљу за житарице у једној индијској покрајини.Зато индијска влада више не дозвољава улазак компанији Монсанто.

Name

Какве

16.09.2020 13:21

Какве су референце Зорана Тегелтије гдје је он радио прије него што га је Додик поставио на мјесто министра финансија Републике Српске? Да ли је он радио негдје у приватној банци,као економиста у приватној фирми?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2020 13:26

Први политичаре вакцинисати . Па ако преживе онда је вакцина удуре . Ако не преживе онда нам је држава сачувана .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никад у историји

16.09.2020 13:37

Није направљена успјешна вакцина против коронавирусâ (постоји цијела фамилија која се зове коронавируси, зато овај због којег је проглашена пандемија и јесте био назван ЦОВИД-19). Цијела сврха тог вакцинисања је додатна контрола грађана, пљачкање буџета и давање осјећаја лажне сигурности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бл

16.09.2020 14:52

Бацање новца. Јер вакцине неце нико примити јер народ није наиван.

Name

Директ

16.09.2020 18:19

Глобална алијанса за вакцине? Први пут чујем за ове. Ко су ти? Звучи као нека невладина организација.

ОДГОВОРИТЕ