Повратак са одмора разлог великог броја заражених

Помоћник министра здравља Федерације БиХ Горан Черкез рекао да је повратак са годишњих одмора један од најважнијих разлога великог броја заражених у БиХ.

Босна и Херцеговина 16.09.2020 | 07:29
Повратак са одмора разлог великог броја заражених

Ово што се догађа у западној Херцеговини сада, а што се раније догађало на сарајевском подручју оценио је "импортованим вирусом", преноси портал Клиx.

Сматра и да се људи придржавбају мера, а да је главна ствар што здравствени капацитети могу примити све заражене особе. За очекивати је, како је оценио, да ово све траје још око годину дана.

Коментаришући најаву Свјетске здравствене организације да ће у октобру и новембру Европа забележити раст дневно умрлих, Черкез каже да је то могуће с обзиром на то да ће доћи до промене температуре, климе, проветравања просторија, боравка односно не боравка у природи.

"БиХ има три до цетири пута мањи број слуцајева смрти у односу на јако развијене здравствене системе у државама попут Енглеске", истице он.

(Б92)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Андриц

16.09.2020 05:39

Не знају ниста о вирусу,али знају да це трајати јос око годину дана,да це порасти број умрлих на зиму...Ма браво,невјероватно како сте талентовани за гледање у пасуљ и сољу.Умјесто да казете ста сви умрлу имају заједницко,за ста се то вирус закацио,до цега је довео,ста требамо урадити с организмом,да ојацамо тај дио да нас не мозе напасти,итд...Ево нпр.,оболе двије здраве особе од 40 год,и једна умре,друга се ни накасље,како?Засто не казете ста је овај сто је умро имао код себе,да ли је то мањак Т-целија,да ли је поремецај у коагулацији крви,небитно,ста год да је.Е кад нам фино казете ста је проблем,онда превентивно радимо на јацању тог дијела организма,и то је то.Е онда мозете давати прогнозе,доносити мјере,и оцекивати да вас неко слуса.До тад,мене нецете видјети с маском,смецари једни...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2020 07:10

А ви само наставити објављивати убрњичене људе. Сретни сте? Аферим.

Name

Ха ха

16.09.2020 06:53

па ми се немоземо мјерити са њима ниуцему

ОДГОВОРИТЕ