Povratak sa odmora razlog velikog broja zaraženih

Pomoćnik ministra zdravlja Federacije BiH Goran Čerkez rekao da je povratak sa godišnjih odmora jedan od najvažnijih razloga velikog broja zaraženih u BiH.

Bosna i Hercegovina 16.09.2020 | 07:29
Povratak sa odmora razlog velikog broja zaraženih

Ovo što se događa u zapadnoj Hercegovini sada, a što se ranije događalo na sarajevskom području ocenio je "importovanim virusom", prenosi portal Klix.

Smatra i da se ljudi pridržavbaju mera, a da je glavna stvar što zdravstveni kapaciteti mogu primiti sve zaražene osobe. Za očekivati je, kako je ocenio, da ovo sve traje još oko godinu dana.

Komentarišući najavu Svjetske zdravstvene organizacije da će u oktobru i novembru Evropa zabeležiti rast dnevno umrlih, Čerkez kaže da je to moguće s obzirom na to da će doći do promene temperature, klime, provetravanja prostorija, boravka odnosno ne boravka u prirodi.

"BiH ima tri do cetiri puta manji broj slucajeva smrti u odnosu na jako razvijene zdravstvene sisteme u državama poput Engleske", istice on.

(B92)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Andric

16.09.2020 05:39

Ne znaju nista o virusu,ali znaju da ce trajati jos oko godinu dana,da ce porasti broj umrlih na zimu...Ma bravo,nevjerovatno kako ste talentovani za gledanje u pasulj i solju.Umjesto da kazete sta svi umrlu imaju zajednicko,za sta se to virus zakacio,do cega je doveo,sta trebamo uraditi s organizmom,da ojacamo taj dio da nas ne moze napasti,itd...Evo npr.,obole dvije zdrave osobe od 40 god,i jedna umre,druga se ni nakaslje,kako?Zasto ne kazete sta je ovaj sto je umro imao kod sebe,da li je to manjak T-celija,da li je poremecaj u koagulaciji krvi,nebitno,sta god da je.E kad nam fino kazete sta je problem,onda preventivno radimo na jacanju tog dijela organizma,i to je to.E onda mozete davati prognoze,donositi mjere,i ocekivati da vas neko slusa.Do tad,mene necete vidjeti s maskom,smecari jedni...

ODGOVORITE
Name

Re

16.09.2020 07:10

A vi samo nastaviti objavljivati ubrnjičene ljude. Sretni ste? Aferim.

Name

Ha ha

16.09.2020 06:53

pa mi se nemozemo mjeriti sa njima niucemu

ODGOVORITE