Бијељина: Ученица заражена, дио одјељења изолован

Пола одјељења бијељинске Основне школе "Кнез Иво од Семберије" у изолацији је, након што је једној ученици потврђена зараза на корона вирус, сазнаје ИнфоБијељина.

Република Српска 11.09.2020 | 21:33
Бијељина: Ученица заражена, дио одјељења изолован

Како је за наш портал испричао један од родитеља, чије је дијете у изолацији, у питању је одјељење осмог разреда поменуте школе.  

"Ученица није имала никакве симптоме. Вјероватно је тестирана јер је неко из њеног окружења позитиван, након чега је и њој потврђено присуство корона вируса. Чим је то уставновљено, позвао ме педагог школе и рекао да остала дјеца иду у изолацију. Уручено нам је рјешење из Епидемиолошке службе у Бијељини, на којем пише да ће дијете бити у карантину до 16. септембра", рекао је за ИнфоБијељина један од родитеља.  

Додаје да су му надлежни рекли да свакако прати стање свог дјетета, те да му сваки дан мјере температуру. 

Како ИнфоБијељина сазнаје, ученици који су у изолацији наставу прате онлајн.

У Републици Српској је од почетка школске године у образовним установама већ забиљежено неколико случајева ученика који су позитивни на вирус корона, а из ресорног министарства апелују на родитеље да не шаљу дјецу у школу уколико су била у контакту са зараженом особом или уколико постоји и најмања сумња на заразу од овог вируса.

(ИнфоБН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Змај

11.09.2020 19:44

Гдје здрав разум престаје, безобразлук и неодговорност настављају. У школи на настави инспекција је наложила размак школских клупа од 2 м. Дјеца сједе по једно у клупи. Учитељ проводи строге мјере надзора код дјеце, прање руку, дезинфекција и провјетравање просторија. Ипак родитељи не желе да доводе дјецу у школу. Сад дјеца долазе заједно у групи јер пјешаче, а боје се и паса луталица и тако се сваки дан мијешају на путу до школе и обратно. Ја као учитељ носим маску, радим у двије групе и тако сваки дан око 5 сати. Но најмањи је проблем та сатница,већи је ако се дјеца мијешају и заједно сваког дана долазе заједно у групи на настави,питам ја стручњаке из министарства образовања која је логика рада у двије групе, размака у учионици и свих мјера које су уведене. Заиста, тешко да здрав разум може схватити. Просудите сами.

ОДГОВОРИТЕ
Name

то ти је

11.09.2020 20:46

веома добропитање

Name

Скептик

12.09.2020 04:29

Имам ја друго питање, ако по струци све репресивне мјере (маске,дистанца, дезинфекција и др) штите дјwцу од тзв корона вируса, зашто онда ти ученици иду у изолацију???? Ако те мјере ипак не штите дјецу од тог фамозног вируса нека се те мјере укину ! Изолација и мјере су у супротности и искључују једни друге.

Name

Питање

11.09.2020 21:10

Сада цете се над дјецом изивљавати, родитељи освјестите се!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милена

12.09.2020 06:07

Тешко је ишта паметно урадити са министром као што је Сераниц, са Висковицем, са Зељковицем, кризни стаб у Бијељини састављен од незналица, директори школа појмq немају да ишта паметно ураде сами итд. Моје дијете путује у средњу школу. Аутобусом. Одлази од куће у 11.15 а враћа се у 20.00. У школи је од 13.15 до 16.05 остало вријеме чека бус.

Name

ЦР ГР

12.09.2020 00:13

Дјеца да остану куци једино рјесење,тада неце бити материјала за дизање прасине,али се иде на то да дјеца буду дрзавна својина.Јесмо ли свјесни какав се терен припрема и ста то знаци,али све полако и непримјетно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мојне тисра!

12.09.2020 06:48

Нисам сигуран да сам те разумио каква дрзавна својина ција су дјеца и каква се ситуација развија али ти могу реци само једно ШКОЛА НЕМА АЛТЕРНАТИВУ! А да се мозе зивјети и без сколе мозе тако да свако има избор па и ти. Ти своје остави код куце.

Name

ЦЦЦЦ

12.09.2020 10:54

Не дате да вам дирају у децу, зар сте се за то борили. Болесници су на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БН1840

12.09.2020 12:20

Ја стварно неподрзавам владајуцу гарнитуру,али стварно нема се ста висе урадити него сто јесте дјеца морају у сколу,а како долазе до сколе у групи или не па валда су ту родитељи одговорни.зато нелупајте глупости.

ОДГОВОРИТЕ