Bijeljina: Učenica zaražena, dio odjeljenja izolovan

Pola odjeljenja bijeljinske Osnovne škole "Knez Ivo od Semberije" u izolaciji je, nakon što je jednoj učenici potvrđena zaraza na korona virus, saznaje InfoBijeljina.

Republika Srpska 11.09.2020 | 21:33
Bijeljina: Učenica zaražena, dio odjeljenja izolovan

Kako je za naš portal ispričao jedan od roditelja, čije je dijete u izolaciji, u pitanju je odjeljenje osmog razreda pomenute škole.  

"Učenica nije imala nikakve simptome. Vjerovatno je testirana jer je neko iz njenog okruženja pozitivan, nakon čega je i njoj potvrđeno prisustvo korona virusa. Čim je to ustavnovljeno, pozvao me pedagog škole i rekao da ostala djeca idu u izolaciju. Uručeno nam je rješenje iz Epidemiološke službe u Bijeljini, na kojem piše da će dijete biti u karantinu do 16. septembra", rekao je za InfoBijeljina jedan od roditelja.  

Dodaje da su mu nadležni rekli da svakako prati stanje svog djeteta, te da mu svaki dan mjere temperaturu. 

Kako InfoBijeljina saznaje, učenici koji su u izolaciji nastavu prate onlajn.

U Republici Srpskoj je od početka školske godine u obrazovnim ustanovama već zabilježeno nekoliko slučajeva učenika koji su pozitivni na virus korona, a iz resornog ministarstva apeluju na roditelje da ne šalju djecu u školu ukoliko su bila u kontaktu sa zaraženom osobom ili ukoliko postoji i najmanja sumnja na zarazu od ovog virusa.

(InfoBN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Zmaj

11.09.2020 19:44

Gdje zdrav razum prestaje, bezobrazluk i neodgovornost nastavljaju. U školi na nastavi inspekcija je naložila razmak školskih klupa od 2 m. Djeca sjede po jedno u klupi. Učitelj provodi stroge mjere nadzora kod djece, pranje ruku, dezinfekcija i provjetravanje prostorija. Ipak roditelji ne žele da dovode djecu u školu. Sad djeca dolaze zajedno u grupi jer pješače, a boje se i pasa lutalica i tako se svaki dan miješaju na putu do škole i obratno. Ja kao učitelj nosim masku, radim u dvije grupe i tako svaki dan oko 5 sati. No najmanji je problem ta satnica,veći je ako se djeca miješaju i zajedno svakog dana dolaze zajedno u grupi na nastavi,pitam ja stručnjake iz ministarstva obrazovanja koja je logika rada u dvije grupe, razmaka u učionici i svih mjera koje su uvedene. Zaista, teško da zdrav razum može shvatiti. Prosudite sami.

ODGOVORITE
Name

to ti je

11.09.2020 20:46

veoma dobropitanje

Name

Skeptik

12.09.2020 04:29

Imam ja drugo pitanje, ako po struci sve represivne mjere (maske,distanca, dezinfekcija i dr) štite djwcu od tzv korona virusa, zašto onda ti učenici idu u izolaciju???? Ako te mjere ipak ne štite djecu od tog famoznog virusa neka se te mjere ukinu ! Izolacija i mjere su u suprotnosti i isključuju jedni druge.

Name

Pitanje

11.09.2020 21:10

Sada cete se nad djecom izivljavati, roditelji osvjestite se!

ODGOVORITE
Name

Milena

12.09.2020 06:07

Teško je išta pametno uraditi sa ministrom kao što je Seranic, sa Viskovicem, sa Zeljkovicem, krizni stab u Bijeljini sastavljen od neznalica, direktori škola pojmq nemaju da išta pametno urade sami itd. Moje dijete putuje u srednju školu. Autobusom. Odlazi od kuće u 11.15 a vraća se u 20.00. U školi je od 13.15 do 16.05 ostalo vrijeme čeka bus.

Name

CR GR

12.09.2020 00:13

Djeca da ostanu kuci jedino rjesenje,tada nece biti materijala za dizanje prasine,ali se ide na to da djeca budu drzavna svojina.Jesmo li svjesni kakav se teren priprema i sta to znaci,ali sve polako i neprimjetno.

ODGOVORITE
Name

Mojne tisra!

12.09.2020 06:48

Nisam siguran da sam te razumio kakva drzavna svojina cija su djeca i kakva se situacija razvija ali ti mogu reci samo jedno ŠKOLA NEMA ALTERNATIVU! A da se moze zivjeti i bez skole moze tako da svako ima izbor pa i ti. Ti svoje ostavi kod kuce.

Name

CCCC

12.09.2020 10:54

Ne date da vam diraju u decu, zar ste se za to borili. Bolesnici su na vlasti.

ODGOVORITE
Name

BN1840

12.09.2020 12:20

Ja stvarno nepodrzavam vladajucu garnituru,ali stvarno nema se sta vise uraditi nego sto jeste djeca moraju u skolu,a kako dolaze do skole u grupi ili ne pa valda su tu roditelji odgovorni.zato nelupajte gluposti.

ODGOVORITE