Косовско питање тема разговора Вучића и Путина

Предсједник Русије Владимир Путин и предсједник Србије Александар Вучић су данас телефоном разговарали су о рјешавању косовског проблема, саопштио је Кремљ.

Србија 10.09.2020 | 11:16
Косовско питање тема разговора Вучића и Путина

У саопштењу се додаје да је предсједник Србије Александар Вучић данас у телефонском разговору обавијестио руског предсједника Владимира Путина о разговорима у Вашингтону и Бриселу, вођеним 4. и 7. септембра.

"Посебна пажња посвећена је проблему Косова. Вучић је информисао (Путина) о преговорима у Вашингтону и Бриселу 4. и 7. септембра. Путин је потврдио непромијењену позицију Русије о изради избалансираног и компромисног решења које је прихватљиво за Београд, а које треба да буде утврдјено у Савјету безбједности УН", наводи се у саопштењу.

Истакнута је спремност за даљу блиску сарадњу са њим по читавом спектру питања билатералне, регионалне и међународне агенде.

(Тањуг) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

само ја

10.09.2020 09:28

ЕУ помазе Хрватима, САД и Турска Босњацима, А Русија Србији само клима главом и ништа конкретно неради осим Да Да. А од Кине не чујеш ништа

ОДГОВОРИТЕ
Name

блбл

10.09.2020 09:48

А ста да уради Русија? да нас стално вади из проблема у који вецином сами изазовемо? Од деведесетих и поред свих злоцина који су направљени Русија је покусала и вецином била на насој страни иако се и она сама излагала критикама да подрзава српске злоцине. До када мислимо да це нас она подрзавати у свему а цесто и на своју стету? Ми смо као пуно младји брат који се у празно фолира па кад добије батина зове старијег брата у помоц па и овај јадан добије јос висе батина. халоо ми у оваквој кризи око преговора о Косову,уласку у ЕУ ... одрзавамо војну вјезбу са Бјелорусијом која се закацила са цијелим свијетом.Неодговорно!

Name

Ре

10.09.2020 09:51

Тако некако

Name

борац

10.09.2020 10:01

Србија слузи за подкусуривање русије и запада е моји срби имали смо скоро рат па на свим врецама писало УСА невидјо ниједне руске а ратовало се са 48 пуском из другог свјетског рата а руси ни а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоле

10.09.2020 18:08

Путин заборавио пецат на папир