Kosovsko pitanje tema razgovora Vučića i Putina

Predsjednik Rusije Vladimir Putin i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić su danas telefonom razgovarali su o rješavanju kosovskog problema, saopštio je Kremlj.

Srbija 10.09.2020 | 11:16
Kosovsko pitanje tema razgovora Vučića i Putina

U saopštenju se dodaje da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas u telefonskom razgovoru obavijestio ruskog predsjednika Vladimira Putina o razgovorima u Vašingtonu i Briselu, vođenim 4. i 7. septembra.

"Posebna pažnja posvećena je problemu Kosova. Vučić je informisao (Putina) o pregovorima u Vašingtonu i Briselu 4. i 7. septembra. Putin je potvrdio nepromijenjenu poziciju Rusije o izradi izbalansiranog i kompromisnog rešenja koje je prihvatljivo za Beograd, a koje treba da bude utvrdjeno u Savjetu bezbjednosti UN", navodi se u saopštenju.

Istaknuta je spremnost za dalju blisku saradnju sa njim po čitavom spektru pitanja bilateralne, regionalne i međunarodne agende.

(Tanjug) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

samo ja

10.09.2020 09:28

EU pomaze Hrvatima, SAD i Turska Bosnjacima, A Rusija Srbiji samo klima glavom i ništa konkretno neradi osim Da Da. A od Kine ne čuješ ništa

ODGOVORITE
Name

blbl

10.09.2020 09:48

A sta da uradi Rusija? da nas stalno vadi iz problema u koji vecinom sami izazovemo? Od devedesetih i pored svih zlocina koji su napravljeni Rusija je pokusala i vecinom bila na nasoj strani iako se i ona sama izlagala kritikama da podrzava srpske zlocine. Do kada mislimo da ce nas ona podrzavati u svemu a cesto i na svoju stetu? Mi smo kao puno mladji brat koji se u prazno folira pa kad dobije batina zove starijeg brata u pomoc pa i ovaj jadan dobije jos vise batina. haloo mi u ovakvoj krizi oko pregovora o Kosovu,ulasku u EU ... odrzavamo vojnu vjezbu sa Bjelorusijom koja se zakacila sa cijelim svijetom.Neodgovorno!

Name

Re

10.09.2020 09:51

Tako nekako

Name

borac

10.09.2020 10:01

Srbija sluzi za podkusurivanje rusije i zapada e moji srbi imali smo skoro rat pa na svim vrecama pisalo USA nevidjo nijedne ruske a ratovalo se sa 48 puskom iz drugog svjetskog rata a rusi ni a.

ODGOVORITE
Name

Jole

10.09.2020 18:08

Putin zaboravio pecat na papir