Брчко: Почела нова школска година

Шеф Одјељења за образовање Владе Брчко дистрикта БиХ Сенад Османовић данас је посјетио Пету основну школу, подручна школа Брод, поводом почетка нове школске 2020/2021. године.

Босна и Херцеговина 07.09.2020 | 16:49
Брчко: Почела нова школска година

Настава за 5.993 ученика у средњим и 2.870 ученика у основним школама на подручју Дистрикта почела је у традиционалном облику уз придржавање епидемиолошких мјера и да тренутно није регистрован ниједан проблем. 

 „Кризни штаб за заштиту и спашавање Брчко дистрикта БиХ донио је епидемиолошке мјере у смислу држања социјалне дистанце у учионицама, распореда сједења, обавезна је дезинфекција руку коју врше углавном просвјетни радници својим ученицима. Такођер, ученици и наставници морају мјерити температуру прије поласка у школу. Температурни картони су подијељени и ту ће родитељи прије поласка у школу својој дјеци мјерити температуру, уписивати и потписивати, каже Османовић.

Директор Пете основне школе Мирза Фазловић рекао је да подручно одјељење на Броду тренутно броји 131 ученика и да је данас у први разред кренуло 26 ученика.

Настава иде устаљеним током уз све препоруке од стране здравства и Одјељења за образовање и да за сада нема регистрован ниједан проблем.

Након посјете подручној школи на Броду Османовић је заједно с ученицима у дворишту школе посадио и дрво.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бака

07.09.2020 14:59

Сретан полазак у сколу.Да сте нам здрави и сретни драги наси дјаци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коментар

07.09.2020 16:46

Лудји су родитељи сто саљу дјецу у таквим условима, дресирају их и малтретирају а ви родитељи цете бити криви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

...

08.09.2020 10:35

Којим условима? Можда би сви били здравији када би се придржава ли изречених мјера, а не да се болесна дјеца шаљу у обданиште и школу са температуром, проливом и повраћањем!