Brčko: Počela nova školska godina

Šef Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović danas je posjetio Petu osnovnu školu, područna škola Brod, povodom početka nove školske 2020/2021. godine.

Bosna i Hercegovina 07.09.2020 | 16:49
Brčko: Počela nova školska godina

Nastava za 5.993 učenika u srednjim i 2.870 učenika u osnovnim školama na području Distrikta počela je u tradicionalnom obliku uz pridržavanje epidemioloških mjera i da trenutno nije registrovan nijedan problem. 

 „Krizni štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH donio je epidemiološke mjere u smislu držanja socijalne distance u učionicama, rasporeda sjedenja, obavezna je dezinfekcija ruku koju vrše uglavnom prosvjetni radnici svojim učenicima. Također, učenici i nastavnici moraju mjeriti temperaturu prije polaska u školu. Temperaturni kartoni su podijeljeni i tu će roditelji prije polaska u školu svojoj djeci mjeriti temperaturu, upisivati i potpisivati, kaže Osmanović.

Direktor Pete osnovne škole Mirza Fazlović rekao je da područno odjeljenje na Brodu trenutno broji 131 učenika i da je danas u prvi razred krenulo 26 učenika.

Nastava ide ustaljenim tokom uz sve preporuke od strane zdravstva i Odjeljenja za obrazovanje i da za sada nema registrovan nijedan problem.

Nakon posjete područnoj školi na Brodu Osmanović je zajedno s učenicima u dvorištu škole posadio i drvo.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Baka

07.09.2020 14:59

Sretan polazak u skolu.Da ste nam zdravi i sretni dragi nasi djaci.

ODGOVORITE
Name

Komentar

07.09.2020 16:46

Ludji su roditelji sto salju djecu u takvim uslovima, dresiraju ih i maltretiraju a vi roditelji cete biti krivi.

ODGOVORITE
Name

...

08.09.2020 10:35

Kojim uslovima? Možda bi svi bili zdraviji kada bi se pridržava li izrečenih mjera, a ne da se bolesna djeca šalju u obdanište i školu sa temperaturom, prolivom i povraćanjem!