Преговори о кредиту ЕУ биће настављени овог мјесеца

Преговори у вези са усаглашавањем и потписивањем Меморандума о разумијевању и Споразума о кредиту ЕУ у износу 250 милиона евра намијењених ублажвању економских посљедица пандемије вируса корона биће настављени овог мјесеца, потврђено је сарајевском “Ослобођењу” из Делегацје ЕУ.

Босна и Херцеговина 05.09.2020 | 13:12
Преговори о кредиту ЕУ биће настављени овог мјесеца

Наведена средства ЕУ намијењена БиХ дио су пакета макро-финансијске помоћи ЕУ за више партнера из процеса проширења вриједног три милијарде евра.

Сарајевски дневник наводи незванична сазнања да постоји могућност да Централна банка БиХ буде потписник Меморандума и Споразума, чиме би биле настављене процедуре како би новац био оперативан.

Из Министарства финансија Републике Српске су рекли како очекују позив на наставак преговора са ЕУ и да ће њихов исход бити успјешан.

“С обзиром на чињеницу да су код задуживања 2010. године биле укључене све заинтересоване стране у БиХ, Република Српска је тражила да буде испоштован исти принцип. Република Српска је активно учествовала у преговорима и на вријеме дала коментаре свим учесницима преговора”, наводе из Министарства.

Представници институција Републике Српске су у претходним разговорима инсистирали на њеном навођењу у документима, истичући да се ентитети задужују и да нису довољно видљиви.

Преговори су паузирани на захтјев Европске комисије због годишњих одмора. 

(Срна)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

борац

05.09.2020 12:03

Једина брига насе власти.И само кредити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

05.09.2020 19:02

Само паре воле, надам се да им ЕУ неце дати ни марке. Одох сад да на маил европске комисије посаљем маил у коме као градјанин тврдим да це новац ЕУ који планирају дати БиХ, отици криминалцима и терористима у дзепове. Позивам и остале слободне градјане да ураде исто.

Name

Србо

05.09.2020 12:43

Пауза није због годишњих одмора вец због сазнања да це кредитне паре отици у изборну кампању и крађу. Паре це леци после избора. .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странац

05.09.2020 13:32

Жељка манекенка чека руски велики и руски мали!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кокана

05.09.2020 14:25

Дзаба цека - домаце је боље!

Name

Алан Форд

05.09.2020 16:09

Ама када би били паметни неби им дали фенинга. Дати паре лоповима је пропаст. А сви на власти у БиХ су лопови невиђени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма?

05.09.2020 20:03

Какав кредит,Тражите од ЕУ да увезете О

ОДГОВОРИТЕ
Name

ма'

05.09.2020 20:16

Какав кредит тражите од ЕУ да вам поклони ону ШТАНЦУ која ради Еуре у Апоенима,од 100-Еура па да ослободите њих и Себе,,Па да види ЕУ како продуктивност Расте?!,То би изгледало као онај Виц Када су Мујо и Хасо кренули у потрагу за послом,Дођу до Загреба ,Вели Хасо Муји,Мујо Ја се Враћам кући,А Мујо ће њему по Жељи ти и Настави.Прошла ти година дана Долази Мујо у Село са ЛИМУЗИНОМ пун пара а Хасо онако завидно пред Комшијама пође да га испитује како је дошао до тако Лијепог аута пуно новаца, и МУЈО поче да се Хвалише.!!Дођем Ти Ја негдје до Ј

ОДГОВОРИТЕ