Pregovori o kreditu EU biće nastavljeni ovog mjeseca

Pregovori u vezi sa usaglašavanjem i potpisivanjem Memoranduma o razumijevanju i Sporazuma o kreditu EU u iznosu 250 miliona evra namijenjenih ublažvanju ekonomskih posljedica pandemije virusa korona biće nastavljeni ovog mjeseca, potvrđeno je sarajevskom “Oslobođenju” iz Delegacje EU.

Bosna i Hercegovina 05.09.2020 | 13:12
Pregovori o kreditu EU biće nastavljeni ovog mjeseca

Navedena sredstva EU namijenjena BiH dio su paketa makro-finansijske pomoći EU za više partnera iz procesa proširenja vrijednog tri milijarde evra.

Sarajevski dnevnik navodi nezvanična saznanja da postoji mogućnost da Centralna banka BiH bude potpisnik Memoranduma i Sporazuma, čime bi bile nastavljene procedure kako bi novac bio operativan.

Iz Ministarstva finansija Republike Srpske su rekli kako očekuju poziv na nastavak pregovora sa EU i da će njihov ishod biti uspješan.

“S obzirom na činjenicu da su kod zaduživanja 2010. godine bile uključene sve zainteresovane strane u BiH, Republika Srpska je tražila da bude ispoštovan isti princip. Republika Srpska je aktivno učestvovala u pregovorima i na vrijeme dala komentare svim učesnicima pregovora”, navode iz Ministarstva.

Predstavnici institucija Republike Srpske su u prethodnim razgovorima insistirali na njenom navođenju u dokumentima, ističući da se entiteti zadužuju i da nisu dovoljno vidljivi.

Pregovori su pauzirani na zahtjev Evropske komisije zbog godišnjih odmora. 

(Srna)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

borac

05.09.2020 12:03

Jedina briga nase vlasti.I samo krediti.

ODGOVORITE
Name

Re

05.09.2020 19:02

Samo pare vole, nadam se da im EU nece dati ni marke. Odoh sad da na mail evropske komisije posaljem mail u kome kao gradjanin tvrdim da ce novac EU koji planiraju dati BiH, otici kriminalcima i teroristima u dzepove. Pozivam i ostale slobodne gradjane da urade isto.

Name

Srbo

05.09.2020 12:43

Pauza nije zbog godišnjih odmora vec zbog saznanja da ce kreditne pare otici u izbornu kampanju i krađu. Pare ce leci posle izbora. .

ODGOVORITE
Name

Странац

05.09.2020 13:32

Жељка манекенка чека руски велики и руски мали!

ODGOVORITE
Name

Kokana

05.09.2020 14:25

Dzaba ceka - domace je bolje!

Name

Alan Ford

05.09.2020 16:09

Ama kada bi bili pametni nebi im dali feninga. Dati pare lopovima je propast. A svi na vlasti u BiH su lopovi neviđeni.

ODGOVORITE
Name

Ma?

05.09.2020 20:03

Kakav kredit,Tražite od EU da uvezete O

ODGOVORITE
Name

ma'

05.09.2020 20:16

Kakav kredit tražite od EU da vam pokloni onu ŠTANCU koja radi Eure u Apoenima,od 100-Eura pa da oslobodite njih i Sebe,,Pa da vidi EU kako produktivnost Raste?!,To bi izgledalo kao onaj Vic Kada su Mujo i Haso krenuli u potragu za poslom,Dođu do Zagreba ,Veli Haso Muji,Mujo Ja se Vraćam kući,A Mujo će njemu po Želji ti i Nastavi.Prošla ti godina dana Dolazi Mujo u Selo sa LIMUZINOM pun para a Haso onako zavidno pred Komšijama pođe da ga ispituje kako je došao do tako Lijepog auta puno novaca, i MUJO poče da se Hvališe.!!Dođem Ti Ja negdje do J

ODGOVORITE