СНСД-ови тајкуни черупају градску касу Бањалуке

- Ако СНСД-ови тајкуни овим темпом наставе черупати градску касу, Бањалука ће врло брзо доживјети финансијски крах, упозорио је Борис Шукало, члан Извршног одбора Градске организације СДС Бањалука.

Република Српска 30.08.2020 | 09:33
СНСД-ови тајкуни черупају градску касу Бањалуке

Он каже да је последњи у низу изгубљених спорова, вриједан пола милиона КМ, који су власници фирми из групације „Интеграл" Слободан и Славица Станковић добили против града, још једном потврдио немоћ градских власти пред све већим апетитима новопечених богаташа.

 „Станковићима, по свему судећи, није било довољно што су за изградњу Административног центара  Владе РС наплатили 219 милиона КМ, па су покренули и добили  спор против града  због тога што су у близини Владе РС уредили паркинг, који су незаконито изградили на земљишту које припада Бањалуци", навео је Шукало.

Каже да је симптоматично што град Бањалука губи крупне спорове у којима су сви аргументи на њеној страни.

„Оно што је заједничко за ове случајеве је да су изгубљени због  апсурдних пропуста људи који су задужени да бране интересе града, те да су власници предузећа у чију корист су овакве пресуде донесене  људи блиски СНСД-у", истакао  је Шукало, додајући да ови подаци буде оправдану сумњу да постоји спрега обе стране у поступку.

Каже да због низа по град катастрофалних пресуда које су се десиле у овој  години сада постоји велика опасност од финансијског слома, јер су одштете које Бањалука на основу њих мора платити, достигле трећину буџета града.

„У само једном случају с почетка ове године граду Бањалуци је, након пораза на суду, наложено да мора исплатити одштету од 40 милиона КМ предузећу „Аутопревоз", подсјетио је Шукало, додајући се вриједност земљишта које ја град у овом случају изгубио процјењује на 60 милиона КМ, те да је та пресуда постала правоснажна.

Он каже да је очигледно да новопечени богаташи у овој години ужурбано приводе активности на черупању градске касе и на отимању преосталог градског земљишта.

– СНСД-ови тајкуни  знају да се рок за спровођење ових мутних радњи завршава након одржавања локалних избора и промјене власти у Бањалуци и за очекивати је да ће у наредних пар мјесеци интензивирати атаке на градску имовину", упозорио је Шукало.

Он је навео да град тренутно има више од 840 судских парница у којима је тужен или тужилац и да је њихова вриједности преко 60 милиона марака.

(БН)

Коментари / 27

Оставите коментар
Name

Мрква

30.08.2020 07:39

ТООООО, само ЦЕПАЈ Милееееее, уз тебе су Срби сви !!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тајкунчић

30.08.2020 08:38

Дајте мало и нама, кад је ми очерупамо неће бити ни за кифле.

Name

Бл

30.08.2020 07:43

Виде да губе па да сто висе односно све оцерупају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГОРАНИ

30.08.2020 08:18

АКО ОПОЗИЦИЈА ДОБИЈЕ ВЛАСТ У БАЊА ЛУЦИ,ОДМАХ ТРЕБА ИЗВРСИТИ ТИТАЛНИ ПОПИС И УТВРДИТИ СТАЊЕ.САОПСТИТИ НА СКУПСТИНИ ГРАДА ДА СЕ УПОЗНАЈУ ГРАДЈАНИ И ДА СЕ ПРЕДУЗМУ МЈЕРЕ ОДГОВОРНОСТИ ПРЕМА ОНИМ КОЈИ СУ КРСИЛИ ЗАКОН ,У ПРОТИВНОМ НИСТА НЕЦЕ УРАДИТИ САМО ЦЕ УЦИ У ОРОБЛЕМЕ.

Name

Гру

30.08.2020 07:45

Друзе, колико ти јос треба да схватис да је то приватна дрзава?! Ста онда реци за град?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучани

30.08.2020 07:46

Стидимо се ове ђубради као што је Игор Радојичић и Небојша Радмановић, Милорад Додик и остали који су дозволили да један шљам из Мркоњића , Дрвара. Петровца , Гламоча ...претворе Бањалуку у највеће сеоско ругло од онако лијепог града каква је била Бањалука , ни један Бањалучанин не може вјеровати шта је урадила садашња власт , дозволили су сељацима да све униште , нема више ни једне фабрике , Космоса , Чајевца , Инцела , Синтетика , нема спортских клубова, нема паркова и зеленила која су красила Бањалуку , нема игралишта за дјецу , сви Бањалучани напуштају Бањалуку у невјерици шта се дешава , какав шљам насељава Бањалуку и све узурпира, неписмени , некултурни , са манирима из штале а ова власт им даје из буџета сав новац и то новац грађана Бањалуке , јбо их онај ко им је то дозволио .......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не знам

30.08.2020 08:43

ко је гласао за све те које наводите. Додуше , у праву сте што се тиче града. Дошао сам почетком деведесетих као избјеглица из "лијепе њине" и Бања Лука је била лијеп град. Подсјећао је на веће градове из поменуте из које сам дошао и живио у једном од тих градова чак изгледала и љепше од неких. А онда су дошли на власт црвени из Лијевча појачани овима из Мркоњића и осталих варошица.

Name

Бањалучанка, такође

30.08.2020 08:43

Криво вам је јер су људи који су дошли у Бањалуку, дошли са факултетима и школама. Па се и запослили. А ви јадни о јални, то и остасте. Били су вам пред носом и факултети и високе школе. Зашто их не завршиште, можда би и вас неко запослио.

Name

Бањалучани

30.08.2020 08:57

Није вам Додик из расељених општина,а ни Радмановић па ни Цвијановић,а упропастили су целу Републику српску,па и БИХ са коалиционим партнерима и владајућим странкама из федерације.

Name

ТОП 1982

30.08.2020 09:37

Ја сам друзе исто Бањалуцанин родјен у центру града, и никад ми нису сметали људи који су досли са стране јер и то су карактеристике градског мангупа да те боли уво ко зиви изнад а ко испод тебе. Једноставно гледамо своја посла и зивимо свој зивот. Немој да будес градски сељак који је гори од ових сто си навео, а криминалаца имас и медју родјеним Бањалуцанима колико хоцес.

Name

Бањалуцани

30.08.2020 10:10

Сами себи криви за ово сто су доцекали.

Name

име

30.08.2020 11:34

Е мој Бањалучанине, па има вас макар 100 000 ако ништа друго, када се одбију ови са стране. Је ли 100 000 није довољно да себи изаберете власт какву хоћете? А да, ипак није само до дошљака, и велика вас је већина за СНСД. Част изузецима, јер Бањалучани се дијеле на нормалне, добре људе и такве као ти који ни за шта у животу нису били способни, па им крив неко ко додје са стране, школује се и успије у животу и пред вашим носом живи као господин.

Name

Ре име

30.08.2020 13:33

Ја већу будалу и глупљег од тебе нисам чуо , ви да успијете и будете господа, бољи виц не чух ,никад ви нећете бити господа , Бањалучани ако ниси знао су гласали против ове власти 2018 године , међутим такав као ти су покрали изборе то само глупим није јасно

Name

За Ре име

30.08.2020 13:54

Ето, ти си у једном коментару показао сву своју раскошну интелигенцију и то да спадаш у другу групу. Као прво, ниси ти мене чуо, него си прочитао коментар, друго, коментар ти је пун фрустрације и бијеса, што опет потврдјује да сам у праву. Као треће, ја уопште не живим у БЛ и не гласам у БЛ, ја уопште нисам из Крајине, тако да нит сам ти ја поставио ту власт, нити сам ти ја крао гласове. Ја само добро познајем прилке у БЛ. Четврто, виц ти је да су дошљаци господа, а шта су управо ови на које се жалите, осим што су лопови? Па господа. Краватирани, пуни пара, не смијеш им ни прићи. Тако да, своје фрустрације мање искузуј у коментарима, и ти и остали Бањалучани којима су највећи проблем нормални људи са стране. Имате ви веће проблеме, као и сви ми заједно. Док ти мрзиш првог комшију јер није родјен у БЛ, власт ти краде испред очију. Усмјери свој бијес и мржњу на друго мјесто, а нормалне људе пусти да живе и раде нормално, а оца свог назови будалом.

Name

врс

30.08.2020 07:52

именуј који су ти који праве пропусте, дајте људи да не вртимо само ова звуцна имена, дајте имена тих нељуди да знам кога да пљунем у граду..имена и презимена

ОДГОВОРИТЕ
Name

прип.16.мот.бригаде...

30.08.2020 07:52

Зали ,Бозе стосмо ратовали 4.5 године да лопови безоцно краду и крцме народну имовину ,Бањалуку у црно зависе сјеме имсе затрло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.08.2020 08:53

Будало крали су те највисе овакви И у рату па би идаље е неце никадвисе навласт

Name

Ре Ре

30.08.2020 12:51

Јесу крали исто али ти више не воде СДС и они подржавају Милорада Додика, Калинић бјели анђео, Крајишник 21 вјек дрвена бандера, Кличковић гепек паре, Бојић 25гид на важним функцијама захваљујући СДС и он каже изуо сам ципеле од бетона , откад сам изашао из СДС , Стојичић, Мићић, Обрен, Вучуревић,Плавшић, Стевандић,итд.

Name

Зеки Пресс

30.08.2020 07:58

Драги моји да објасним: Знаци, боље дрзати капитал код провјерених кумова, тетака или стрицева него њиме финанцирати политицко Сарајево. А тих "поврсина градске зоне" це бити на претек јер се БЛ сири на све стране. Ето, цим оцистимо пирален, ето земљиста за градњу, Знаци санси имамо на претек - треба нам само политицка воља и спремност да зазиви наса реформска агенда! РС је у рукама њених добрих познавалаца и наравно, ја одговорно тврдим, њених градјана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Мрква

30.08.2020 08:06

На крају приче народу остаје "мрква"...?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игипоп

30.08.2020 09:27

Није град крув сто губи спорове, град заступа Правобраниластво, тако да 90% не пије воде, боље да је питање упуцено Правобраниоцу и Суду..

ОДГОВОРИТЕ
Name

СДС БЛ

30.08.2020 09:37

Јос мало це и по куцама кренути отимати.....не презају висе ни од чега

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

30.08.2020 17:48

Јесил ти и даље да Пале буду главни град РС?

Name

Бобан

30.08.2020 11:08

Церупа додик годинама са својим тајкунима оцерупали су они цјелу републику српску

ОДГОВОРИТЕ
Name

ком

30.08.2020 11:18

Не знам је ли ми више мука од позиције или од опозиције. Жали Боже избора сада, када изадјем на гласање блејаћу у онај гласачки лист не знајући шта да радим. У једном трнутку душу бих дао да се власт промјени, а онда видим ко је опозиција и душу бих дао само да не додју на власт. Изузмимо Драшка, за којег многи мисле да ће бити бољи, схватимо да се не ради само о БЛ, избори су у читавој РС, немојмо мислити само о БЛ и Драшку. Ко да буде у БН, ко да буде у Добоју итд.? Ево опозиције, само облеће око зграде Владе и власти и снима се и прича неке глупости, никакве доказе, никакве конкретне потезе, само причају, причају, причају... И то прочитају јучерашње БН вијести и данас изадју пред камеру и причају. Сваки дан неки нови лик искочи, неки члан извршног одбора, неки предсједник клуба посланика, неки предсједник младих... Урадите нешто коначно, увјерите нас да сте спремни за власт, немојте само причати напразно!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики

30.08.2020 12:03

Гдје у озбиљњој земљи једној има, да група момака блокира саобрацајни пријелаз? У овој банана дрзави је ово сасвим нормално...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранислав

30.08.2020 15:31

Ако је Радојциц цлан СНСД,а он је градонацелник,нијени цудо сто се спорови губе у корист тајкуна који су у СНСДу.Ниста ту није спорно. Они дијеле земљисте града како они зеле.Раде сто зеле....итд.Они су господари овога града. Е сада је све мање простора,сада је на реду Бијељина....

ОДГОВОРИТЕ