Сбербанк поново бренд с највећом вриједношћу у Русији

 Сбербанк четврту годину заредом бренд са највећом вриједношћу у Русији

Свијет 28.08.2020 | 09:52
Сбербанк поново бренд с највећом вриједношћу у Русији

Сбербанк је четврту годину заредом задржала водец́у позицију у годишњем рангу „Бранд Финанце Руссиа 50“ брендова са највећом вриједношћу у Русији, и то невјероватних 11.3 милијарди долара. Осталих топ 5 компанија су: Газпром, Лукоил, Роснефт и Руске жељезнице. 

Сбербанк наставља да премашује очекивања својих клијената ширењем свог дигиталног екосистема. Кроз стратешка партнерства и М&А активност (спајање и преузимање), Сбербанк је постала банка која на једном мјесту нуди свеобухватну услугу за своје клијенте, јер је своје банкарске услуге проширила на логистику, куповину, забаву, корпоративно образовање, здравство, правне и пословне услуге.

Таква диверсификација ствара погодност за клијенте Сбербанке и дугорочно смањује нестабилност прихода. Штавише, интеграција пословних процеса ствара могуц́ности за додатно смањење трошкова. 

Компанија „Бранд финанце“ такође напомиње да је интеграција осталих услуга у понуду производа Сбербанк, била успјешна због јаког имиџа бренда Сбербанк. 

„Висока вриједност нашег бренда резултат је рада Сбербанк тима и повјерења наших клијената. Поносни смо на ово признање, и да само сталним кретањем ка будућности можемо спровести најамбициозније планове и фантастичне пројекте како би живот наших клијената учинили лакшим и угоднијим сваки дан." изјавио је овим поводом Херман Греф, предсједник Управе и Извршног одбора Сбербанк Русија.

„Сбербанк је стекла неупоредиво повјерење на свом домац́ем тржишту и темељ је руског финансијског система. Ова Банка је одличан примјер како однос са клијентом може изградити снажан бренд који изискује велико повјерење.“ изјавио је ово Давид Хаигх, предсједник компаније „Бранд финанце“.

(БН)