Предсједник Србије води национално одговорну полиитку

Члан Предсједништва ПДП-а Миланко Михајилица на данашњој конференцији за медије истакао је важност привржености Дејтонском споразуму и уређењу која долази од стране предсједника Републике Србије Александра Вучића, као значај национално одговорне политике коју предсједник Србије води. 

Република Српска 27.08.2020 | 13:18
Предсједник Србије води национално одговорну полиитку

„Ми у Републици Српској смо захвални за политику очувања дејтонског уређења коју с времена на вријеме покушавају да распакују и представници власти у Републици Српској, као и они који би да користе те прилике да ослабе и на крају и укину Републику Српску. Из тог разлога институционална подршка Србије од пресудног значаја. Такође, најављени инфраструктурни пројекти и финансијска помоћ одраз су бриге за наш народ с обје стране Дрине“, каже Михајилица. 

Он је додао да, иако власт у Републици Српској покушава у јавности да представи да смо финансијски стабилни, сама потреба за помоћи говори другачије.

Михајилица се осврнуо и на повод састанка у Београду, документ који су презентовали српски члан Предсједништва БиХ и предсједница Републике Српске, истакавши резерву према великим политичким иницијативама које долазе с њихове стране: 

„Само у протеклих шест мјесеци имали смо три Посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске на којима су доношени значајни политички закључци, али који се не спроводе или их крше први представници СНСД-а у заједничким институцијама БиХ – од Милорада Додика као члана Предсједништва БиХ до СНСД-ових посланика и делегата у Представничком дому и Дому народа Парламентарне скупштине“, истиче Михајилица. 

Он је додао да за ескалацију мигрантске кризе, све чешће нападе и провале од стзране миграната, немогућност контроле уласка и изласка из земље сноси у првом реду Савјет министара БиХ: 
„То је једно инертна, незаинтересована, нефункционална група која у овом мандату не ради ништа ни да заштити грађане, а да не говоримо о постизању неког напретка у стварима које су у њиховој надлежности“, каже Михајилица. 

Говорећи о ЕУФОР-овој војној вјежби „Брзи одговор“ која се ових дана спроводи на територији БиХ, укључујући и Републику Српску, Михајилица каже да је сагласност за одржавање исте дало Предсједништво БиХ: 

„Сагласност је, дакле, дао и Милорад Додик. Сјетићемо се његових ранијих изјава на тему одржавања војних вјежби, када је износио бројне неистине на рачун свог претходника у Предсједништву БиХ, господина Иванића, оптужујући га за којекакве издаје и колаборације, у првом реду с Британцима. Данас, када он даје сагласност за одржавањље војне вјежбе и када британска војска долази овдје, Додик ћути или боље речено – прави се Енглез“, закључује Михајилица. 

БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

А

27.08.2020 11:34

Р Српска и не трази ниста него изворни Дејтон и овласцења која јој припадају а која су домаце хијене и странци отимали. По истом споразуму БиХ је само дрзава на папиру са малим бројем надлезности, и то је једино како мозе и опстати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре А

27.08.2020 13:33

Истина бас тако,колико видимо БиХ све висе нестаје а РС све сназнија и јаца

Name

1995

27.08.2020 15:06

Ма Ти си луд

Name

Ха ха

27.08.2020 11:43

Испаде да је баја постао некористан тј.сувисан у политици рс.а

ОДГОВОРИТЕ
Name

А

27.08.2020 11:46

Хахаха. Радикал и висока политика. Ма хајте молим вас, што би рекао онај привјесак левичар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маринко

27.08.2020 12:01

Тако је господине Михаљица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

27.08.2020 12:03

Михаљица би да се мало улиже и Вучићу, ахахахахахахахахахахахахахахах.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЛАДОЈА

27.08.2020 12:47

МА ШТА ТИ ТО КОМЕНТАРИШЕШ ЗАБОГА. ДОК ГОД СУ ТАКВИ КАО ТИ У ОПОЗИЦИЈИ И НА БИТНИМ МЈЕСТИМА , ОД НАС НЕМА НИШТА. ДОДУШЕ НИСИ САМ. ТО СУ ТИ И БРАЋА МАРКОВИЋ ИЗ БЈЕЉИНЕ. БУНДАЛО ИЗ ДУБИЦЕ ИТД.

ОДГОВОРИТЕ