"Штада група" је повећала продају за 16 одсто

 "Штада група" у оквиру које послује "Хемофарм" у првој половини године забиљежила је повећање продаје од 16 одсто на укупно 1,47 милијарди евра, са органским растом продаје од девет одсто.

Република Српска 26.08.2020 | 11:11
"Штада група" је повећала продају за 16 одсто

Из "Хемофарма" је саопштено да је овај резултат посебно значајан с обзиром да на неповољно пословно окружење изазвано пандемијом вируса корона, која је директно утицала на смањење стопе раста и у фармацеутској индустрији.

"У пословном смислу, други квартал ове године нарочито је био тежак пошто је дошло до великог пада на бројним тржиштима, нарочито у земљама у којима пацијенти директно плаћају трошкове лијечења", наведено је у саопштењу.

Овај пад, тврде у "Хемофарму", посљедица је кризе изазване вирусом корона, која је довела до знатног смањења броја људи који су одлазили у апотеке, код љекара и у болницу, као и до промјене тренда да се лијекови купују унапријед.

"Штада" је чак и у овим изазовним условима добро пословала захваљујући широкој и разноврсној палети лијекова и препарата, наводе у "Хемофарму".

Генерални директор "Штаде" Петер Голдшмит истакао је да је ово повећање продаје и прихода изнад тржишног просјека одраз конзистентне примјене њихове стратегије "Једна Штада за раст".

"Снажна посвећеност и предузетнички дух наших запослених основа су нашег успјеха. У анкети за запослене коју смо недавно спровели, девет од 10 запослених изјаснило се да су поносни што раде за `Штаду` и да су увјерени да ће компанија изаћи снажна из кризе изазване вирусом корона", истакао је Голдшмит.

С обзиром на негативне ефекте пандемије који трају, навео је Голдшмит, неопходно је да наставе да показују висок ниво агилности и посвећености да би остали на курсу раста и у другој половини 2020. године.

Из "Хемофарма" наводе да су недавне аквизиције, као што је производни портфолио компаније "Такеда" у Русији, "Валмарк" /Wалмарк/ са својим пословањем које укључује здравствене производе широке потрошње у Централној и Источној Европи, "ФЕРН-Ц" бренд на Филипинима, употпуниле органски раст продаје "Штаде" од девет одсто.

Интеграција ових аквизиција се успјешно одвија, наводи се у саопштењу.

(Срна) 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Влад Тепеш

26.08.2020 09:27

Супер. Значи има пуно болесних док лијекови добро иду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

26.08.2020 11:42

Болест се лијепи на људски страх, одавно доказано

Name

Скептик

26.08.2020 09:43

Повећава се продаја лијекова и медицинских препарата а истовремено опада продаја свјежег воћа и поврћа, меса, меда, млијечних производа...Узрочно посљедична веза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

цицопицо

26.08.2020 09:46

Све ок, али месо и млијеко? То може само неку болест донијети.

Name

вас никако ,

26.08.2020 12:22

да заборавим ,хвала сто нас посласте на биро рада посто куписте за мале паре ,,Цајавец,,Новаковици .Нас око сто радника Системи управљања ватром .Хвала и тадасњој влади ,неизмјерно .

ОДГОВОРИТЕ